Vill du arbeta med att sanera arbetsplatser eller bostäder?

Har du funderat att starta en firma som arbetar med saneringar? Att "sanera" innebär ett mer omfattande arbete än att "städa". Att sanera innebär att man helt enkelt river ut delar av hus, eller en lägenhet för att komma åt det som inte ska vara där. Det är ett mycket större arbete, men går ju ut på samma sätt som en städning, ut på att avlägsna sådant som inte är önskvärt.

Detta kan man råka ut för som sanerare

Arbetar man med saneringar kan man råka ut för att sanera bostäder som mer påminner om soptippar. Det finns psykiskt sjuka människor som lever bland sopor. Då kan man hamna ut för att sanera de människornas bostäder. Man kan råka ut för byggarbetsplatser som har blivit farliga därför att de har stött på radon, asbest eller mögel i det hus eller lägenhet som de håller på att renovera. Då kommer man ut till byggarbetsplatsen och bygger luftslussar som skyddar arbetarna.

Så arbetar man som sanerare

Man arbetar alltid med skyddskläder på sig, i bland måste man bära hjälm och andningsmask. Andningsmasken är mycket viktig då man arbetar som sanerare av både radon, asbest och mögel. I alla tre fallen avger de små, små partiklar eller damm, eller sporer som är riktigt farliga för alla som kommer i kontakt med dessa material. Det är därför som man bygger luftslussar som skyddar både de som arbetar med det, men även alla som befinner sig i närheten, antingen de som bor i huset, eller som vistas i lokalen.

Man lär sig hur man gör sig av med materialet på ett säkert sätt

Innan man kan sätta igång och arbeta med dessa saker måste man gå utbildningar som Arbetsmiljöverket har godkänt som utbildare av saneringar av dessa olika material och ämnen. Även om alla dessa saker; radonet, asbesten och möglet är riktigt farliga att andas in eller om man handskas på fel sätt med dem. 

Anlita rätt specialister för utbildningen

Man måste anlita utbildare som Arbetsmiljöverket har godkänt. De måste vara specialister på de olika ämnena och kunna lära ut hur man handskas med dem. Det finns företag som arbetar med detta, som kommer ut till olika arbetsplatser och lär ut detta. Det är bra på det sättet att det inte spelar någon roll var i Sverige ni på ert företag befinner er, utan kan anlita de bästa kurserna så att ni får lära er allt som är viktigt att lära sig.

25 Oct 2018