Kontakta

RSS

Högtrycksspolning löser problem i Stockholm

6 Dec 2022

Det är naturligtvis inte alla problem i Stockholm som går att lösa med högtrycksspolning men när det kommer till rör och avlopp är det effektivt och smidigt.

Att få problem med översvämning eller stopp i avloppet kan få förödande konsekvenser. Det bästa är att förekomma genom att se till att alla rör är i gott skick. Gör du regelbunden rörinspektion och skötsel av rören i din fastighet kan du vara på den säkra sidan och slipper akuta insatser.

Modern rörinspektion är snabb och effektiv när den utförs av skickliga och erfarna hantverkare med rätt utrustning. Om det finns avlagringar eller smuts i rören använder man sig av högtrycksspolning med hett vatten. Metoden är snabb, enkel och miljövänlig och gör att rören håller bättre genom att belastningen minskar.

Lätt att beställa högtrycksspolning i Stockholm

Om du tar hand om fastighetens avloppsrör slipper du oroa dig för att det ska bli stopp eller översvämning. Företag som arbetar med högtrycksspolning i Stockholm gör gratis hembesök med rörinspektion. Man filmar rörens insida, analyserar resultatet och lämnar en offert om det behövs åtgärd. Ju tidigare man upptäcker en propp eller skada, desto lättare är det att åtgärda den.

Oftast räcker en högtrycksspolning med hett vatten för att lösa upp smuts, fett och annat som kan ha fastnat. Vid inspektionen upptäcker man om det finns slitage eller läckor som går att åtgärda. Enklaste sättet att laga rör är genom relining, eller rörinfodring, men om rören gått sönder behöver de bytas ut.

Flyttfirma i Stockholm med extra allt

22 Oct 2022

Klarar ni inte flyttstressen? Ta hjälp av en flyttfirma i Stockholm. Det finns flyttfirmor som även kan packa, köra grejer till återvinningen och flyttstäda.

En flytt är för de allra flesta väldigt stressande då det är mycket som ska ordnas på kort tid. Man ska rensa ut saker som inte längre används, tömma förråd och köra till återvinningen. Men också packa ner allt bohag och skruva isär möbler. Det gäller också att komma ihåg att läsa av elmätaren, flytta abonnemang och göra adressändring.

Sist men inte minst måste man flyttstäda bostaden innan man kan lämna över nycklarna. Det är med andra ord en hel del att göra vid en flytt och det är inte konstigt om det känns övermäktigt. Men det finns hjälp att få då många flyttfirmor även kan sköta packning och flyttstäd.

Flyttfirma som även kan sköta flyttstädningen

Flyttjänster är idag väldigt prisvärda. Detta tack vare rutavdraget som gör att man får dra av en stor del av arbetskostnaden. Men innan man kontaktar en flyttfirma i Stockholm kan det vara bra att ha bestämt sig för hur mycket hjälp man vill ha. Ska flyttfirman också sköta packningen och skruva isär möbler?

Kanske även rensa förrådet, köra grejer till återvinningen och fixa flyttstädningen? Ofta blir det faktiskt billigare att överlåta flyttstädningen till flyttfirman än att separat hyra in ett städbolag. Men man ska också jämföra priser genom att ta in kostnadsförslag från flera flyttfirmor. Det gäller dock att också titta på erfarenhet och referenser eftersom inte alla aktörer är lika seriösa.

Flyttfirma i Stockholm gör din flytt till succé

19 Oct 2022

Det är inte lätt att flytta och det är mycket som kan gå fel. Genom att boka en flyttfirma i Stockholm skapar du förutsättningar för din flytt att bli succé.

Flytta ut och in, bära upp och ner, släpa fram och tillbaka. Att flytta går verkligen inte på en sekund. Det kräver logistik, tålamod, styrka och energi i mängder, och det är det inte alla som har. Tur då att det finns proffsig hjälp att få när du ska flytta, oavsett hur mycket eller lite du behöver hjälp med.

En flyttfirma i Stockholm kan hjälpa dig med allt som behövs för en lyckad flytt. Du behöver inte oroa dig för om soffan kommer gå ut genom dörrhålet eller hur allt ska få plats i lastbilen. Det och allt annat praktiskt tar någon annan hand om så att allt flyter på som det ska.

Fokusera på det viktiga med en flyttfirma i Stockholm

Att flytta innebär så mycket mer än att flytta möbler från en plats till en annan. Det handlar om att avsluta en period i livet och påbörja en ny. Att säga hejdå till en plats och bli välkomnad till en annan. Att lämna det förflutna bakom sig och blicka framåt mot nya äventyr.

Oavsett om din flytt känns spännande eller läskig så finns det ingen anledning att det praktiska ska vara ett orosmoment. Det finns så mycket annat att tänka på istället. Med flytthjälp i Stockholm kan du fokusera på det viktiga och låta någon annan sköta det tråkiga.

Saker på plats med flyttfirma på Lidingö

22 Aug 2022

Du kan få med dig din tunga byrå när du ska flytta, men det är bra om du berättar för din flyttfirma på Lidingö att det finns med skrymmande bohag i lasset.

Det man fasar för mest när man ska flytta är väl det där stora, tredelade vitrinskåpet med alla glasen, för att inte tala om ett piano. En hörnsoffa är inte heller helt lätt att bära, även om man delar på den. Visste du att du också kan få hjälp med att packa ner dina tillhörigheter? En professionell flyttfirma på Lidingö har många tjänster att erbjuda dig.

De har bärselar och på flyttfirman och gott om plats i flyttbilen, så du kan lita på att dina möbler hanteras professionellt och varsamt. Men det är viktigt att du faktiskt berättar vad det är som ska flyttas, så att det framgår att det är något extremt tungt eller skrymmande.

En flyttfirma som är mångsidig

Själva transporten är det grundläggande, så att den går smidigt och blir väl utförd. Sedan finns det ännu mer att få hjälp med. Behöver du få städat i din gamla lägenhet kan du fråga flyttfirman om de har städtjänster också. Det är smidigt om du kan beställa allt på en gång från samma firma.

Det brukar också finnas utrymmen att hyra i ett magasin, ifall du har många saker som du inte kommer att få plats med i den nya bostaden. Där är det både låst, larmat och försäkrat, och du har full tillgång till sakerna.

Noggrant med flyttstädning i Solna

18 Jul 2022

Städa kan vara något av det tråkigaste som finns. Så att göra en flyttstädning känns inte frestande. Det sköter städfirman i Solna åt dig, fläckfri städning.

Försöker du planera så snart som möjligt inför flytten som snart kommer? För att ligga steget före och skydda din kropp och knopp lite tar du helt enkelt hjälp. Det är tungt att flytta, inte bara för all packning, bärandet och transporterandet, utan även för städningen.

Att göra en flyttstädning är inte enkelt. Det är den noggrannaste städningen du antagligen någonsin gjort i den bostaden. För nycklarna ska du lämna över när hemmet skiner. De som ska flytta in ska få bra förutsättningar och få börja sitt nya liv i ett städat hem. Att sköta städningen själv är däremot något många inte vill.

Proffs på flyttstädning i Solna

Vi har turen idag att vi har så många olika företag som erbjuder olika tjänster omkring oss. En av dessa är hjälp med städningen. Många har idag någon som kommer och städar, det är skönt att kunna lägga den tiden på annat. Men ska man göra en flyttstädning i Solna är det viktigt att man väljer en firma som kan just flyttstädning.

Eftersom den som sagt inte är som den vanliga städningen behöver städfirman veta vad en flyttstädning innebär. Med städhjälp blir din flytt betydligt enklare än vad den annars hade varit för dig. Firman tar allt som ska göras. Från bakom spisen till alla lister, och de rensar även avloppen. Till på köpet lämnar de garanti på städningen.

Det lönar sig med kontorsstädning i Stockholm

2 Jul 2022

Damm, smuts och stök på kontoret får ingen medarbetare att må bra och trivas. Det är därför det är så viktigt med regelbunden kontorsstäd i Stockholm.

En ofräsch kontorsmiljö är varken bra för medarbetare, besökare eller kunder. Damm och smuts kan dessutom leda till allergier och sjukskrivna medarbetare. Men det kan också göra det svårare att prestera på topp och vara kreativ. Inte sällan leder en smutsig och rörig kontorsmiljö till irritation och onödiga konflikter mellan medarbetare.

Som företag har man allt att vinna på att se till att städningen av kontoret fungerar väl. Att själv sköta städningen fungerar sällan bra. I stället bör man anlita ett professionellt städföretag som är specialiserade på kontorsstäd i Stockholm. Sker kontorsstädningen sedan regelbundet hinner man sällan ens uppleva att det blir smutsigt.

Kontorsstäd med bra arbetsförhållanden

Man bestämmer själv hur ofta man vill ha kontoret städat men vanligt är minst en gång i veckan. Tycker man att det är svårt att själv avgöra kan man rådfråga städföretaget. Men man kan också börja med städning en gång i veckan och sedan utöka städtjänsten om man märker att kontoret behöver städas oftare.

Man ska alltid träffa mer än ett städföretag innan man bestämmer sig så att man har något att jämföra med. Det är viktigt att man inte bidrar till osunda arbetsförhållanden och därför ska det städföretag man anlitar ha kollektivavtal. Det är enkelt att kontrollera ett städföretag genom att ringa facket. Man kan även fråga efter referenser och vilka andra uppdragsgivare städföretaget har. Boka in kontorsstädning via denna hemsida: www.kontorsstädstockholm.com

Fönsterputsning på höga höjder i Helsingborg

1 May 2022

Att putsa fönstren är inte alltid lätt, särskilt inte om de sitter lite högre upp. Vissa fönster går heller inte att öppna. Då måste man i stället ta hjälp av en fönsterputsare i Helsingborg.

Smutsiga fönster gör tillvaron grå och trist. Men att putsa fönster är inte alltid det lättaste, särskilt inte om de sitter lite högre upp och inte öppnas inåt. Vissa fönster går heller inte att öppna alls. För att inte riskera livhanken kan det vara smart att ta hjälp av en professionell fönsterputsare. De har rätt säkerhetsutrustning och utbildning för att putsa fönster på hög höjd. Bland annat använder de sig av både hjälm och säkerhetslinor och kan då klättra längs fasaden. I andra fall fungerar det bättre med en skylift. Vilken teknik som används beror på byggnaden och vilken höjd arbetet måste utföras på. Men man följer alltid arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Så kan man kontrollera om en fönsterputsare är seriös

Är man ett företag eller en privatperson som vill ha hjälp med fönsterputs i Helsingborg kan det vara en god idé att först ta in offerter från några olika företag. Det är viktigt att man anlitar en seriös aktör som sätter säkerheten först. Bäst är att be om referenser och fråga vilka andra uppdragsgivare företaget har. Vill man kolla upp ett företag kan man göra detta hos Skatteverket genom att ringa dem och uppge företagets organisationsnummer. Då kan man få reda på om det finns några obetalda skatter, och hur många anställda de har.

Prydligt med kontorsstädning i Göteborg

14 Jan 2022

Vill du ha det rent och fint på din arbetsplats? Om du tar hjälp med kontorsstädning i Göteborg så får du minst sagt ett städat kontor. Det kommer stråla på kontoret efter städfirman varit där.

Ett rent kontor innebär mer trevnad och avslappning för dig, vilket i sin tur gör att du kan arbeta mer effektivt. Ska du däremot städa ditt kontor själv, då går det åt en hel del tid åt det. Det vardagliga som att plocka undan efter sig kan man ju göra. Men att ställa sig och dammsuga, skrubba och damma av är inte lika spännande. Tar man däremot hjälp med sitt kontorsstäd i Göteborg så behöver man inte göra det själv. Då fixar de en total städning på ditt kontor. De städar med medel som är bra för miljön och dessutom doftar gott. Är du känslig mot någon doft är det bara att säga det till dem.

Glöm inte abonnemanget på din kontorsstädning

Det funkar ju som så att ju oftare du har ut dem, desto bättre pris får du. Detta då du kan skriva upp dig på olika abonnemang. Vill du ha kontorsstädning en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden - det är helt och hållet ditt val. Har du inte haft det innan och de precis ska börja kan det vara värt att starta med en stor kontorsstädning. Då blir allting ordentligt rent och ni har en bra grund att utgå från vid de andra städtillfällena.

Doften av ett städat hem

5 May 2021

Den underbara doften man möts av i ett städat hem. Doftkulorna man stoppar in i dammsugaren för det verkligen ska lukta just sådär som man önskar. Rengöringsmedel som bara doftar - nystädat.

Man mår bra av att komma in i sitt städade hem, det är en härlig känsla man möts av. Allt är rent och fräscht runt omkring en. Dagen började kanske lite halvstressigt, men slutar väldigt lugnt och skönt. Bekanta undrar ständigt hur man alltid lyckas ha det så städat. Liksom, hur ska man hinna med? Jobbet tar sin tid, barnen tar sin tid, däremellan är det en massa andra saker som ska skötas. Sanningen är att tack vare hemstädning i Bromma hinner vi med detta. De gör det nämligen åt oss. Alla älskar vi att komma hem till ett städat hus, med deras hjälp gör vi det.

Ett upplägg som passar oss

Även fast man hade önskat det, så är det inte riktigt ekonomiskt att ha dem hemma dagligen. Därav har vi anlitat dem en gång i veckan, just den dagen är det extra härligt att komma hem. För att mysa till det ordentligt brukar vi även beställa med oss mat hem den dagen. De sköter städningen medan vi är på jobb och i skolan. När vi sen kommer hem är allt vi behöver tänka på maten, men med hämtmat är den också redan klar. En heldag av att bara få slappna av. Barnen leker, vi vuxna sitter och vilar framför teven eller en bra bok. Hur lyxigt låter inte det?

Städfirma för olika platser

26 Nov 2020

Det finns många områden där man kan använda sig av en städfirma. Behöver du en i hemmet, på kontoret, eller varför inte i trappuppgången? En städfirma har många olika arbetsplatser.

En städfirma finns där för din skull. Den hjälper dig med städningen du vill slippa eller helt enkelt inte har tid med. Städarna har erfarenhet av städning och vet hur de ska städa för att få det rent. Till olika ytor behövs olika medel, allt detta har de kunskap om. Beroende på var det ska städas behövs det olika saker. Ska man t ex städa i en trappuppgång eller på annat offentligt ställe behövs det medel som dödar bakterier. Städfirman har koll på detta och vet hur och var de ska städa för att få det rent.

Tänk på miljön

När man väljer städföretag är det några saker man kan gå igenom. Det kan vara bra att få en offert och även veta att företaget har tid för dig de dagar som önskas. Men en ganska viktig fråga är vad de använder för medel. Det finns idag rengöringsmedel som är lika effektiva som andra medel trots att de är miljövänliga. Att välja det miljövänliga alternativet är det rätta valet. Miljön är viktig för oss och vår framtid. Det finns många saker vi kan göra för att skona den och en av dem är att välja rätt medel. De flesta städfirmor använder sig av miljövänliga medel redan. Välj ett företag som är professionellt och erfaret, det kommer göra dig nöjd.

Planerar du att anlita städhjälp?

2 Nov 2020

Svårt att hinna med allt i vardagen? Är ditt hem ett ständigt kaos och ett dåligt samvete? Funderat på om du skulle ta hjälp hemma för att slippa städningen som är det tråkigaste momentet?

Sedan flera år tillbaka är det vanligt att även privatpersoner anlitar städhjälp till hemmet, för att underlätta i vardagspusslet. Alla vet säkert att det finns möjlighet till avdrag för hushållsnära tjänster vilket kallas RUT-avdraget. Förkortningen står för rengöring, underhåll och tvätt, och inte för en person som heter Rut även om det råkar vara så.

Så är det äntligen din tur att unna dig städhjälp i Stockholm? Då vill du säkert veta vad som ingår i tjänsten. Har du vänner som anlitar städhjälp? Be gärna om rekommendationer om de har funnit en bra firma och fråga även om det är något speciellt de vill att du ska tänka på. Dubbelkolla också med företaget du anlitar vad de har för säkerhetsrutiner med sekretessavtal och försäkringar om olyckan skulle vara framme.

Ordinarie städhjälp i hemmet

Det vanligaste som ingår i en veckovis städning är dammsugning och våttorkning av golven i alla rum samt torkning av golvlister och dörrkarmar. Dessutom dammar städaren av alla ytor såsom hyllor, skrivbord, sänggavlar, sängbord, tavlor och möbler. När du vet att städhjälpen är på väg är det bra om du flyttar undan större saker som ej står på rätt plats.

Plocka undan löst liggande saker eller saker som täcker bord, skrivbord etc. När du haft hjälpen i ett par veckor kommer allt gå på rutin och du kommer att uppleva att du har ett helt nytt och fräscht hem. Du slipper den överhängande känslan eller tröttheten som kommer över dig så fort du ser en dammtuss.

Extra noggranna i vissa utrymmen

Självklart är städningen extra noggrann och mer omfattande i badrum och kök som kräver extra god hygien samt ofta blir stökigt fort. I en ordinarie städning av badrummet ingår till exempel rengöring av toalettstol och badkar eller dusch. Dessutom torkas alla rör av och golvbrunnar rengörs om möjligt.

I köket förekommer ofta stänk och kladd, så här fukttorkas skåpdörrarna ordentligt. Dessutom rengörs givetvis kakel, hela spisen utvändigt såväl som diskho och spisfläkt. Vid vissa tillfällen vill du säkert ha extra hjälp och då kan du beställa till en storstädning där det ingår klart många fler moment och detaljer i städningen. Det går att få hjälp med i princip allt du kan tänka dig inom städning!

Så går en professionell flyttstädning till

15 Oct 2020

En flytt innehåller många olika delar som måste avklaras och det är därför lätt att det blir stressigt. För att få livspusslet att gå ihop kan man därför ta hjälp med hela eller delar av flytten.

Det är både roligt och jobbigt att flytta. Ofta längtar man efter att vara på plats i den nya bostaden men det är först en hel del olika moment som måste avklaras. Det ska rensas och packas, bäras och transporteras, och så klart flyttstädas. En flyttstädning är dessutom inte samma sak som en vanlig veckostädning, utan kräver betydligt mer tid och noggrannhet. Alla spår från de som har bott i bostaden måste städas bort. Tak, väggar och lister ska dammas och rengöras. Fönster ska putsas både in- och utvändigt, även om det råkar vara mitt i vintern. Garderober och skåp ska rengöras ordentligt och det ska städas bakom alla element.

Glöm inte städa balkongen och förrådet

I badrummet ska kalkavlagringar torkas bort och allt porslin rengöras ordentligt. Det ska städas under badkaret och även vattenlås och golvbrunn ska rengöras. I köket får man heller inte slarva, och det är viktigt att städa bakom spis och kylskåp. Givetvis ska kyl och frys frostas av och rengöras invändigt. Den ofta så smutsiga ugnen brukar det ta tid att rengöra och därför kan det vara bra att först låta rengöringsmedel verka ett tag innan man torkar ur den.

Skåp och lådor ska också städas både in- och utvändigt. Alla ytor ska torkas av och det får inte finnas spill eller damm någonstans. Sist av allt brukar man städa och torka av golven. Har man balkong, källarförråd eller vindsförråd ska även dessa städas.

Nyttja RUT-avdraget på städtjänster

Det är lätt att missa att städa något vid en flyttstädning, och därför kan det vara enklast att beställa en professionell flyttstädning via en städfirma. Då slipper man oroa sig för att hyresvärden eller de som flyttar in i bostaden ska bli missnöjda och kräva att man städar om. Vid en eventuell omstädning blir det nu städfirman som får stå för det extra arbetet. Utbudet av städfirmor är stort och det brukar därför gå hyfsat enkelt att hitta flyttstädning till ett bra pris. Dessutom har man möjlighet att nyttja RUT-avdraget på städtjänster, vilket gör att man får ner kostnaden ytterligare. Vill man spara både tid och ork vid en flytt är det därför väl investerade pengar att ta hjälp med flyttstädningen.

Hur går det för städföretagen i krisen?

8 Oct 2020

Städbranschen har precis som övriga företag drabbats av den pågående krisen i ekonomin. När coronapandemin svepte in över landet i början av året så stod många som handfallna utan att veta hur det skulle hantera situationen. Företag stängde och många förlorade snabbt beställningar och kunder då ingen riktigt visste hur man skulle agera. Från myndigheterna kom olika besked varje vecka och andra länder agerade med att stänga ner allt. 

Med tiden började det komma rekommendationer kring hur man skulle agera, men då var skadan redan skedd för många företag. En av branscherna som drabbades var förstås städbranschen som i mångt och mycket är beroende av att andra verksamheter fungerar för att man ska kunna utföra sitt uppdrag.

Varsel, uppsägningar och uteblivna timmar

Många i städbranschen vittnar om att det har blivit riktigt tufft medan andra har haft ett rejält uppsving på sistone. Det är främst städföretag som arbetar mot privatkunder och med kontorsstädning som har haft det svårt. Många har förlorat sina uppdrag både på grund av att de har fått sina avtal uppsagda och andra då kunderna helt enkelt har gått i konkurs.

Bland städpersonalen berättar särskilt timanställda om att de har haft svårt att fylla sitt schema med tillräckligt många arbetstimmar för att klara sig. Här finns behov av ytterligare stödinsatser från statens sida för att ge trygghet även åt de personer som är beroende av att få tillräckligt många uppdrag. Och det gäller förstås inte bara städbranschen.

Städföretag som däremot har vänt sig till offentlig verksamhet som sjukhus, skolor och myndigheter har haft fullt upp då efterfrågan på städning har ökat kraftigt. Man har begärt ytterligare städinsatser för att hjälpa till att minska smittspridningen. Här har smarta företagare passat på att ställa om snabbt och erbjuda tjänster som varit efterfrågade även när övriga delar av branschen har gått dåligt. 

Stängda kontor innebär mindre jobb

Städfirmor som huvudsakligen sysslar med kontorsstädning och butiksstädning har drabbats mycket hårt sedan pandemin bröt ut eftersom många företag helt har stängt sina kontorslokaler och istället arbetar på distans. Somliga har lyckats hanka sig fram genom att använda sig av korttidspermittering och stöd från staten medans andra inte har klarat av nedgången och har fått ansöka om konkurs.

Nu när trenden sakta börjar vända och företagen bitvis återgår till att arbeta från kontoren igen så kan man räkna med att efterfrågan kommer att öka på nytt. Tillhör du en av dem som har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist så är det helt rätt tid att fundera över om du själv kan driva städföretag på egen hand. Ett kraftfullt säljargument för att välja just dig kan vara att du hjälper företaget att förebygga nya utbrott av smittan genom att städa regelbundet och noga.

Det kommer att vara den typen av tjänster som blir efterfrågade under lång tid framåt. När kontoren öppnar igen måste företagare se till att det är extra rent på kontoren för att undvika smittspridning och även i privata hem kommer man att se att beställarna blir allt mer medvetna om behovet av riktigt bra städning för att man ska hålla sig frisk. Var en smart företagare och använd detta som ett smart säljargument för dina tjänster så kommer du att ha gott om jobb under lång tid framöver.

Gör rent hus med rätt hjälp

17 Sep 2020

Dammtussar och fläckar är inte charmigt. Det är inte ett tecken på att du har ett liv. Spilld mjölk ska visst gråtas över. Det är slarvigt, äckligt och inget att strunta i. Sök hjälp snarast.

Ett rent hem har aldrig varit en trend. Det är en minimistandard. Under inga omständigheter är det att rekommendera att du låter ditt hem invaderas. Det spelar ingen roll om det handlar om smutsiga kalsonger, brödsmulor, dammtussar eller kattens spyor. Det ska städas. En bostad där smuts och oordning hålls efter regelbundet är en bostad där man trivs. det är ett hem där man utan förvarning kan ta emot gäster. Det är en våning där inte besökare höjer ett förvånat och äcklat ögonbryn åt interiören, utan ögonbrynet signalerar istället glad överraskning. “Wow, här är snyggt och luktar gott!”

Läs mer om en städfirma.

Nya tider och nya rengöringsmedel

Förr i tiden fanns inte alls samma möjligheter att hålla ett rent hus. Man saknade effektiva medel och de material som huset var tillverkade av inbjöd inte till städning. Stampat jordgolv har dock sedan länge gått ur modet och du vill troligen inte att dina gäster ska missta din parkett för ett sådant. Idag finns inga ursäkter längre. Alla material som används vid husbyggen tål att rengöras. Man behöver bara veta hur, så att man inte blandar ihop saker och ting. Förr använde man starkt doftande ämnen för att dölja lukt av smuts och mögel. Idag ska hemmet bara dofta friskt, inte som en kemikaliefabrik. Det är inte svårt för den som vill.

Den nödvändiga tiden och orken

Alla människor har inte samma förutsättningar. Många har en tillvaro där det finns snålt med utrymme för städning. Andra saknar förmåga, fysiskt eller psykiskt. Ändå vill alla ha det snyggt och rent. Alla mår också bra av att slippa se en stökig sophög när de kommer in i det egna hemmet. Där kommer detta med städfirma in. Som privatperson har du rätt till ROTavdrag om du väljer att låta ett företag städa ditt hem. För en slant kan du lämna bort bekymren och istället se fram emot en städad bostad där inget luktar tvivelaktigt. En kontakt med en städfirma leder till möten och till att ni kan lägga upp ett schema som passar er båda. Att byta bekymmer mot ett fräscht hem är värt mycket. Du och firman bestämmer vad som är viktigt och hur ofta det ska städas. En vinst för alla.

Så frostar du av frysen snabbt

14 Sep 2020

Så frostar du av frysen snabbt. En frys som inte frostas av regelbundet är en frys som inte alls ger samma funktion. Dels så ryms det mindre - du får stora isblock som ligger i vägen för de livsmedel som du köpt och som ska placeras i utrymmet. Dels så drar en sådan frys också mer energi och kostar dig därmed också pengar; för att inte tala om vilken påverkan den har på vår miljö. Som en tredje anledning till varför du ska frosta av frysen är att den, helt enkelt, fungerar sämre om den är full av is.

All anledning att frosta av kylen alltså, men hur ofta ska detta ske? Det finns inga riktigt bra svar på denna fråga. Det enklaste rådet vi kan ge är att mota Olle i grind. Det vill säga, håll koll på frysen och agera så fort du ser att det börjar bildas is längs sidorna och längs kanterna.

Om isen blir tjockare än fem-sex millimeter så är det dags att frosta av. Vid den tjockleken så förloras en viss funktionalitet och där bör man också agera. Normalt kan man säga att det ska göras ungefär två gånger per år för bästa effekt. Varför inte i samband med vår- och höststädningen?

Så här gör du - steg-för-steg

Okej. Då är det dags att sätta igång med att frosta av frysen och det gör du bäst genom att följa de steg vi går igenom här nedan. Dessa ger ett effektivare jobb som inte ställer så högre krav på dig. Ett perfekt projekt att initiera under en regnig söndag. På med lite härlig musik på Spotify och sätt igång!

  1. Börja med att tömma frysen. Det här kräver att du har förvaring och att du kan placera matvaror och livsmedel i exempelvis frysboxar. Se till att ha sådana till hands innan du sätter igång. Om du frostar av frysen under vintern så kan du använda sin balkong som ett utrymme att ställa allting på. En kall dag är alltså exemplarisk för dig som saknar en- eller flera frysboxar. Passa även på att använda sopsäcken. Hur mycket mat finns i frysen som du förmodligen aldrig kommer att använda? Rensa ur i samband med avfrostningen. Målet är en fräsch och inbjudande frys igen.
  2. Stäng av frysen och täck golvet. I det här steget ska du stänga av frysen och lämna dörren öppen. Det innebär att det kommer att rinna ut vatten och detta kräver att du skyddar golvet från detta. Täck med hjälp av handdukar och använd en långpanna för att vattnet ska rinna i.
  3. Låt det ta tid. Det säkraste sättet är att låta tiden arbeta med smältningen. Du kan skynda på lite genom att hacka försiktigt med ett mjukare föremål - tänk en slickepott i plast - för att få bort isbitar. Du ska definitivt inte använda en ishacka. Metallen kan skada frysens ytskikt och leda till att den förstörs. Dessutom kan du skada dig själv också. Många försöker skynda på genom att använda sig av exempelvis hårfönar och hårtorkar. Det är inte bara dumt - det kan vara direkt livsfarligt. Vill du skynda på så är det bättre att koka upp vatten i en kastrull och ställa den i frysen. Här får du vara beredd på att byta med jämna mellanrum också.
  4. Rengör och diska. Plocka ur alla hyllor ur frysen och - viktigt! - låt dessa nå en rumstemperatur innan du diskar dem. Om inte så riskerar de att spricka som en följd av reaktionen mellan varmt vatten och kylan de kommer från. Gör även rent inuti frysen och se till att alla små hörn och skrymslen blir rena och hygieniska.
  5. Torka. Då all iss och snö är borta och då du tvättat rent invändigt så är det dags att köra igång igen. Slå igen luckan och sätt på frysen. Då den nått den önskade temperaturen så är det bara att ställa in alla livsmedel igen. Lycka till!

← Äldre inlägg