Kontakta

RSS

Fönsterputsning på höga höjder i Helsingborg

1 maj 2022

Att putsa fönstren är inte alltid lätt, särskilt inte om de sitter lite högre upp. Vissa fönster går heller inte att öppna. Då måste man i stället ta hjälp av en fönsterputsare i Helsingborg.

Smutsiga fönster gör tillvaron grå och trist. Men att putsa fönster är inte alltid det lättaste, särskilt inte om de sitter lite högre upp och inte öppnas inåt. Vissa fönster går heller inte att öppna alls. För att inte riskera livhanken kan det vara smart att ta hjälp av en professionell fönsterputsare. De har rätt säkerhetsutrustning och utbildning för att putsa fönster på hög höjd. Bland annat använder de sig av både hjälm och säkerhetslinor och kan då klättra längs fasaden. I andra fall fungerar det bättre med en skylift. Vilken teknik som används beror på byggnaden och vilken höjd arbetet måste utföras på. Men man följer alltid arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Så kan man kontrollera om en fönsterputsare är seriös

Är man ett företag eller en privatperson som vill ha hjälp med fönsterputs i Helsingborg kan det vara en god idé att först ta in offerter från några olika företag. Det är viktigt att man anlitar en seriös aktör som sätter säkerheten först. Bäst är att be om referenser och fråga vilka andra uppdragsgivare företaget har. Vill man kolla upp ett företag kan man göra detta hos Skatteverket genom att ringa dem och uppge företagets organisationsnummer. Då kan man få reda på om det finns några obetalda skatter, och hur många anställda de har.

Prydligt med kontorsstädning i Göteborg

14 jan 2022

Vill du ha det rent och fint på din arbetsplats? Om du tar hjälp med kontorsstädning i Göteborg så får du minst sagt ett städat kontor. Det kommer stråla på kontoret efter städfirman varit där.

Ett rent kontor innebär mer trevnad och avslappning för dig, vilket i sin tur gör att du kan arbeta mer effektivt. Ska du däremot städa ditt kontor själv, då går det åt en hel del tid åt det. Det vardagliga som att plocka undan efter sig kan man ju göra. Men att ställa sig och dammsuga, skrubba och damma av är inte lika spännande. Tar man däremot hjälp med sitt kontorsstäd i Göteborg så behöver man inte göra det själv. Då fixar de en total städning på ditt kontor. De städar med medel som är bra för miljön och dessutom doftar gott. Är du känslig mot någon doft är det bara att säga det till dem.

Glöm inte abonnemanget på din kontorsstädning

Det funkar ju som så att ju oftare du har ut dem, desto bättre pris får du. Detta då du kan skriva upp dig på olika abonnemang. Vill du ha kontorsstädning en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden - det är helt och hållet ditt val. Har du inte haft det innan och de precis ska börja kan det vara värt att starta med en stor kontorsstädning. Då blir allting ordentligt rent och ni har en bra grund att utgå från vid de andra städtillfällena.

Doften av ett städat hem

5 maj 2021

Den underbara doften man möts av i ett städat hem. Doftkulorna man stoppar in i dammsugaren för det verkligen ska lukta just sådär som man önskar. Rengöringsmedel som bara doftar - nystädat.

Man mår bra av att komma in i sitt städade hem, det är en härlig känsla man möts av. Allt är rent och fräscht runt omkring en. Dagen började kanske lite halvstressigt, men slutar väldigt lugnt och skönt. Bekanta undrar ständigt hur man alltid lyckas ha det så städat. Liksom, hur ska man hinna med? Jobbet tar sin tid, barnen tar sin tid, däremellan är det en massa andra saker som ska skötas. Sanningen är att tack vare hemstädning i Bromma hinner vi med detta. De gör det nämligen åt oss. Alla älskar vi att komma hem till ett städat hus, med deras hjälp gör vi det.

Ett upplägg som passar oss

Även fast man hade önskat det, så är det inte riktigt ekonomiskt att ha dem hemma dagligen. Därav har vi anlitat dem en gång i veckan, just den dagen är det extra härligt att komma hem. För att mysa till det ordentligt brukar vi även beställa med oss mat hem den dagen. De sköter städningen medan vi är på jobb och i skolan. När vi sen kommer hem är allt vi behöver tänka på maten, men med hämtmat är den också redan klar. En heldag av att bara få slappna av. Barnen leker, vi vuxna sitter och vilar framför teven eller en bra bok. Hur lyxigt låter inte det?

Städfirma för olika platser

26 nov 2020

Det finns många områden där man kan använda sig av en städfirma. Behöver du en i hemmet, på kontoret, eller varför inte i trappuppgången? En städfirma har många olika arbetsplatser.

En städfirma finns där för din skull. Den hjälper dig med städningen du vill slippa eller helt enkelt inte har tid med. Städarna har erfarenhet av städning och vet hur de ska städa för att få det rent. Till olika ytor behövs olika medel, allt detta har de kunskap om. Beroende på var det ska städas behövs det olika saker. Ska man t ex städa i en trappuppgång eller på annat offentligt ställe behövs det medel som dödar bakterier. Städfirman har koll på detta och vet hur och var de ska städa för att få det rent.

Tänk på miljön

När man väljer städföretag är det några saker man kan gå igenom. Det kan vara bra att få en offert och även veta att företaget har tid för dig de dagar som önskas. Men en ganska viktig fråga är vad de använder för medel. Det finns idag rengöringsmedel som är lika effektiva som andra medel trots att de är miljövänliga. Att välja det miljövänliga alternativet är det rätta valet. Miljön är viktig för oss och vår framtid. Det finns många saker vi kan göra för att skona den och en av dem är att välja rätt medel. De flesta städfirmor använder sig av miljövänliga medel redan. Välj ett företag som är professionellt och erfaret, det kommer göra dig nöjd.

Planerar du att anlita städhjälp?

2 nov 2020

Svårt att hinna med allt i vardagen? Är ditt hem ett ständigt kaos och ett dåligt samvete? Funderat på om du skulle ta hjälp hemma för att slippa städningen som är det tråkigaste momentet?

Sedan flera år tillbaka är det vanligt att även privatpersoner anlitar städhjälp till hemmet, för att underlätta i vardagspusslet. Alla vet säkert att det finns möjlighet till avdrag för hushållsnära tjänster vilket kallas RUT-avdraget. Förkortningen står för rengöring, underhåll och tvätt, och inte för en person som heter Rut även om det råkar vara så.

Så är det äntligen din tur att unna dig städhjälp i Stockholm? Då vill du säkert veta vad som ingår i tjänsten. Har du vänner som anlitar städhjälp? Be gärna om rekommendationer om de har funnit en bra firma och fråga även om det är något speciellt de vill att du ska tänka på. Dubbelkolla också med företaget du anlitar vad de har för säkerhetsrutiner med sekretessavtal och försäkringar om olyckan skulle vara framme.

Ordinarie städhjälp i hemmet

Det vanligaste som ingår i en veckovis städning är dammsugning och våttorkning av golven i alla rum samt torkning av golvlister och dörrkarmar. Dessutom dammar städaren av alla ytor såsom hyllor, skrivbord, sänggavlar, sängbord, tavlor och möbler. När du vet att städhjälpen är på väg är det bra om du flyttar undan större saker som ej står på rätt plats.

Plocka undan löst liggande saker eller saker som täcker bord, skrivbord etc. När du haft hjälpen i ett par veckor kommer allt gå på rutin och du kommer att uppleva att du har ett helt nytt och fräscht hem. Du slipper den överhängande känslan eller tröttheten som kommer över dig så fort du ser en dammtuss.

Extra noggranna i vissa utrymmen

Självklart är städningen extra noggrann och mer omfattande i badrum och kök som kräver extra god hygien samt ofta blir stökigt fort. I en ordinarie städning av badrummet ingår till exempel rengöring av toalettstol och badkar eller dusch. Dessutom torkas alla rör av och golvbrunnar rengörs om möjligt.

I köket förekommer ofta stänk och kladd, så här fukttorkas skåpdörrarna ordentligt. Dessutom rengörs givetvis kakel, hela spisen utvändigt såväl som diskho och spisfläkt. Vid vissa tillfällen vill du säkert ha extra hjälp och då kan du beställa till en storstädning där det ingår klart många fler moment och detaljer i städningen. Det går att få hjälp med i princip allt du kan tänka dig inom städning!

Så går en professionell flyttstädning till

15 okt 2020

En flytt innehåller många olika delar som måste avklaras och det är därför lätt att det blir stressigt. För att få livspusslet att gå ihop kan man därför ta hjälp med hela eller delar av flytten.

Det är både roligt och jobbigt att flytta. Ofta längtar man efter att vara på plats i den nya bostaden men det är först en hel del olika moment som måste avklaras. Det ska rensas och packas, bäras och transporteras, och så klart flyttstädas. En flyttstädning är dessutom inte samma sak som en vanlig veckostädning, utan kräver betydligt mer tid och noggrannhet. Alla spår från de som har bott i bostaden måste städas bort. Tak, väggar och lister ska dammas och rengöras. Fönster ska putsas både in- och utvändigt, även om det råkar vara mitt i vintern. Garderober och skåp ska rengöras ordentligt och det ska städas bakom alla element.

Glöm inte städa balkongen och förrådet

I badrummet ska kalkavlagringar torkas bort och allt porslin rengöras ordentligt. Det ska städas under badkaret och även vattenlås och golvbrunn ska rengöras. I köket får man heller inte slarva, och det är viktigt att städa bakom spis och kylskåp. Givetvis ska kyl och frys frostas av och rengöras invändigt. Den ofta så smutsiga ugnen brukar det ta tid att rengöra och därför kan det vara bra att först låta rengöringsmedel verka ett tag innan man torkar ur den.

Skåp och lådor ska också städas både in- och utvändigt. Alla ytor ska torkas av och det får inte finnas spill eller damm någonstans. Sist av allt brukar man städa och torka av golven. Har man balkong, källarförråd eller vindsförråd ska även dessa städas.

Nyttja RUT-avdraget på städtjänster

Det är lätt att missa att städa något vid en flyttstädning, och därför kan det vara enklast att beställa en professionell flyttstädning via en städfirma. Då slipper man oroa sig för att hyresvärden eller de som flyttar in i bostaden ska bli missnöjda och kräva att man städar om. Vid en eventuell omstädning blir det nu städfirman som får stå för det extra arbetet. Utbudet av städfirmor är stort och det brukar därför gå hyfsat enkelt att hitta flyttstädning till ett bra pris. Dessutom har man möjlighet att nyttja RUT-avdraget på städtjänster, vilket gör att man får ner kostnaden ytterligare. Vill man spara både tid och ork vid en flytt är det därför väl investerade pengar att ta hjälp med flyttstädningen.

Hur går det för städföretagen i krisen?

8 okt 2020

Städbranschen har precis som övriga företag drabbats av den pågående krisen i ekonomin. När coronapandemin svepte in över landet i början av året så stod många som handfallna utan att veta hur det skulle hantera situationen. Företag stängde och många förlorade snabbt beställningar och kunder då ingen riktigt visste hur man skulle agera. Från myndigheterna kom olika besked varje vecka och andra länder agerade med att stänga ner allt. 

Med tiden började det komma rekommendationer kring hur man skulle agera, men då var skadan redan skedd för många företag. En av branscherna som drabbades var förstås städbranschen som i mångt och mycket är beroende av att andra verksamheter fungerar för att man ska kunna utföra sitt uppdrag.

Varsel, uppsägningar och uteblivna timmar

Många i städbranschen vittnar om att det har blivit riktigt tufft medan andra har haft ett rejält uppsving på sistone. Det är främst städföretag som arbetar mot privatkunder och med kontorsstädning som har haft det svårt. Många har förlorat sina uppdrag både på grund av att de har fått sina avtal uppsagda och andra då kunderna helt enkelt har gått i konkurs.

Bland städpersonalen berättar särskilt timanställda om att de har haft svårt att fylla sitt schema med tillräckligt många arbetstimmar för att klara sig. Här finns behov av ytterligare stödinsatser från statens sida för att ge trygghet även åt de personer som är beroende av att få tillräckligt många uppdrag. Och det gäller förstås inte bara städbranschen.

Städföretag som däremot har vänt sig till offentlig verksamhet som sjukhus, skolor och myndigheter har haft fullt upp då efterfrågan på städning har ökat kraftigt. Man har begärt ytterligare städinsatser för att hjälpa till att minska smittspridningen. Här har smarta företagare passat på att ställa om snabbt och erbjuda tjänster som varit efterfrågade även när övriga delar av branschen har gått dåligt. 

Stängda kontor innebär mindre jobb

Städfirmor som huvudsakligen sysslar med kontorsstädning och butiksstädning har drabbats mycket hårt sedan pandemin bröt ut eftersom många företag helt har stängt sina kontorslokaler och istället arbetar på distans. Somliga har lyckats hanka sig fram genom att använda sig av korttidspermittering och stöd från staten medans andra inte har klarat av nedgången och har fått ansöka om konkurs.

Nu när trenden sakta börjar vända och företagen bitvis återgår till att arbeta från kontoren igen så kan man räkna med att efterfrågan kommer att öka på nytt. Tillhör du en av dem som har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist så är det helt rätt tid att fundera över om du själv kan driva städföretag på egen hand. Ett kraftfullt säljargument för att välja just dig kan vara att du hjälper företaget att förebygga nya utbrott av smittan genom att städa regelbundet och noga.

Det kommer att vara den typen av tjänster som blir efterfrågade under lång tid framåt. När kontoren öppnar igen måste företagare se till att det är extra rent på kontoren för att undvika smittspridning och även i privata hem kommer man att se att beställarna blir allt mer medvetna om behovet av riktigt bra städning för att man ska hålla sig frisk. Var en smart företagare och använd detta som ett smart säljargument för dina tjänster så kommer du att ha gott om jobb under lång tid framöver.

Gör rent hus med rätt hjälp

17 sep 2020

Dammtussar och fläckar är inte charmigt. Det är inte ett tecken på att du har ett liv. Spilld mjölk ska visst gråtas över. Det är slarvigt, äckligt och inget att strunta i. Sök hjälp snarast.

Ett rent hem har aldrig varit en trend. Det är en minimistandard. Under inga omständigheter är det att rekommendera att du låter ditt hem invaderas. Det spelar ingen roll om det handlar om smutsiga kalsonger, brödsmulor, dammtussar eller kattens spyor. Det ska städas. En bostad där smuts och oordning hålls efter regelbundet är en bostad där man trivs. det är ett hem där man utan förvarning kan ta emot gäster. Det är en våning där inte besökare höjer ett förvånat och äcklat ögonbryn åt interiören, utan ögonbrynet signalerar istället glad överraskning. “Wow, här är snyggt och luktar gott!”

Läs mer om en städfirma.

Nya tider och nya rengöringsmedel

Förr i tiden fanns inte alls samma möjligheter att hålla ett rent hus. Man saknade effektiva medel och de material som huset var tillverkade av inbjöd inte till städning. Stampat jordgolv har dock sedan länge gått ur modet och du vill troligen inte att dina gäster ska missta din parkett för ett sådant. Idag finns inga ursäkter längre. Alla material som används vid husbyggen tål att rengöras. Man behöver bara veta hur, så att man inte blandar ihop saker och ting. Förr använde man starkt doftande ämnen för att dölja lukt av smuts och mögel. Idag ska hemmet bara dofta friskt, inte som en kemikaliefabrik. Det är inte svårt för den som vill.

Den nödvändiga tiden och orken

Alla människor har inte samma förutsättningar. Många har en tillvaro där det finns snålt med utrymme för städning. Andra saknar förmåga, fysiskt eller psykiskt. Ändå vill alla ha det snyggt och rent. Alla mår också bra av att slippa se en stökig sophög när de kommer in i det egna hemmet. Där kommer detta med städfirma in. Som privatperson har du rätt till ROTavdrag om du väljer att låta ett företag städa ditt hem. För en slant kan du lämna bort bekymren och istället se fram emot en städad bostad där inget luktar tvivelaktigt. En kontakt med en städfirma leder till möten och till att ni kan lägga upp ett schema som passar er båda. Att byta bekymmer mot ett fräscht hem är värt mycket. Du och firman bestämmer vad som är viktigt och hur ofta det ska städas. En vinst för alla.

Så frostar du av frysen snabbt

14 sep 2020

Så frostar du av frysen snabbt. En frys som inte frostas av regelbundet är en frys som inte alls ger samma funktion. Dels så ryms det mindre - du får stora isblock som ligger i vägen för de livsmedel som du köpt och som ska placeras i utrymmet. Dels så drar en sådan frys också mer energi och kostar dig därmed också pengar; för att inte tala om vilken påverkan den har på vår miljö. Som en tredje anledning till varför du ska frosta av frysen är att den, helt enkelt, fungerar sämre om den är full av is.

All anledning att frosta av kylen alltså, men hur ofta ska detta ske? Det finns inga riktigt bra svar på denna fråga. Det enklaste rådet vi kan ge är att mota Olle i grind. Det vill säga, håll koll på frysen och agera så fort du ser att det börjar bildas is längs sidorna och längs kanterna.

Om isen blir tjockare än fem-sex millimeter så är det dags att frosta av. Vid den tjockleken så förloras en viss funktionalitet och där bör man också agera. Normalt kan man säga att det ska göras ungefär två gånger per år för bästa effekt. Varför inte i samband med vår- och höststädningen?

Så här gör du - steg-för-steg

Okej. Då är det dags att sätta igång med att frosta av frysen och det gör du bäst genom att följa de steg vi går igenom här nedan. Dessa ger ett effektivare jobb som inte ställer så högre krav på dig. Ett perfekt projekt att initiera under en regnig söndag. På med lite härlig musik på Spotify och sätt igång!

  1. Börja med att tömma frysen. Det här kräver att du har förvaring och att du kan placera matvaror och livsmedel i exempelvis frysboxar. Se till att ha sådana till hands innan du sätter igång. Om du frostar av frysen under vintern så kan du använda sin balkong som ett utrymme att ställa allting på. En kall dag är alltså exemplarisk för dig som saknar en- eller flera frysboxar. Passa även på att använda sopsäcken. Hur mycket mat finns i frysen som du förmodligen aldrig kommer att använda? Rensa ur i samband med avfrostningen. Målet är en fräsch och inbjudande frys igen.
  2. Stäng av frysen och täck golvet. I det här steget ska du stänga av frysen och lämna dörren öppen. Det innebär att det kommer att rinna ut vatten och detta kräver att du skyddar golvet från detta. Täck med hjälp av handdukar och använd en långpanna för att vattnet ska rinna i.
  3. Låt det ta tid. Det säkraste sättet är att låta tiden arbeta med smältningen. Du kan skynda på lite genom att hacka försiktigt med ett mjukare föremål - tänk en slickepott i plast - för att få bort isbitar. Du ska definitivt inte använda en ishacka. Metallen kan skada frysens ytskikt och leda till att den förstörs. Dessutom kan du skada dig själv också. Många försöker skynda på genom att använda sig av exempelvis hårfönar och hårtorkar. Det är inte bara dumt - det kan vara direkt livsfarligt. Vill du skynda på så är det bättre att koka upp vatten i en kastrull och ställa den i frysen. Här får du vara beredd på att byta med jämna mellanrum också.
  4. Rengör och diska. Plocka ur alla hyllor ur frysen och - viktigt! - låt dessa nå en rumstemperatur innan du diskar dem. Om inte så riskerar de att spricka som en följd av reaktionen mellan varmt vatten och kylan de kommer från. Gör även rent inuti frysen och se till att alla små hörn och skrymslen blir rena och hygieniska.
  5. Torka. Då all iss och snö är borta och då du tvättat rent invändigt så är det dags att köra igång igen. Slå igen luckan och sätt på frysen. Då den nått den önskade temperaturen så är det bara att ställa in alla livsmedel igen. Lycka till!

Vikten av en ordentlig flyttstädning

15 aug 2020

När man flyttar in i en ny bostad så vill man gärna ha så lite tecken som möjligt på att det bott någon där förut. Därför är det viktigt att man ser till att det är ordentligt tömt och flyttstädat.

Första intrycket är det som gör hur man känner för en människa och det är likadant när det gäller bostäder. Vid en visning brukar det vara rent och snyggt och man ser inte hur det ser ut bakom soffor, tavlor och i skåp och lådor. När det så kommer till inflyttning och allt bohag är borta så kommer allt i ett helt annat ljus och varenda dammtuss och smula minner om tidigare boende. Det finns få saker som kan få den sköna känslan av en ny bostad att vända till någon negativt, som att hitta ett kök eller badrum i Stockholm som inte är ordentligt flyttstädat. Skulle det inträffa att man inte är nöjd med flyttstädningen i Stockholm så är det viktigt att man direkt kontaktar hyresvärden eller mäklaren och framför sitt klagomål tillsammans med foton på hur det ser ut. Den förra boende får då bekosta en städfirma för att utföra flyttstädningen på rätt sätt.

Rutiner för avslutande städning

En flyttstädning följer vissa rutiner som alltid ska hållas. Egentligen innebär det att varenda yta ska vara helt ren och inget löst ska finnas kvar, förutom att de nya boende brukar uppskatta om man lämnar kvar en toalettrulle. Flyttstädning i Stockholm ska innefatta ovansidan och insidan på alla skåp. Ugn och mikrovågsugn ska vara rena liksom kylskåp, frys, diskmaskin och tvättmaskin. Man ska även dra ut allt som går och städa under och bakom. Även badkaret och om det finns en lös duschkabin. Alla fönster ska även putsas på både utsida och insida.

Det många missar

Något som ofta missas eller slarvas med vid en flyttstädning är lagringsytor som källare, garage och förråd. Även balkong och trädgård är det många som lämnar därhän. När man anlitar någon för flyttstädning i Stockholm så är det viktigt att man noga visar alla extra-utrymmen så även de blir rengjorda. Däremot är inte kraven på rengöring lika hård i exempelvis källarförråd som i bostaden. Har man en trädgård så får man däremot snygga till den själv eller anlita någon trädgårdsfirma för den hjälpen. Bostaden ska verkligen vara i sitt bästa skick den sista gången man går ut genom ytterdörren.

Ett rent och städat hem ger ett gott intryck

17 jul 2020

Det kan vara svårt att alltid hinna med städningen hemma, särskilt om man har både heltidsjobb och barn med allt vad det innebär. Ibland kan det vara skönt att få lite hjälp med städningen.

Att ibland få slippa lägga så mycket energi på att städa och plocka undan saker hemma, vore inte det en fröjd så säg? Vissa bryr sig inte nämnvärt om just städning och kanske inte städar särskilt ofta heller. Medan en del av oss är frenetiska städare som måste dammsuga så fort det blir lite smutsigt eller dammråttorna visar sig i hörnen. Men lite skit i hörnen har väl ingen dött av egentligen? Tveklöst, är det väl mest hälsosamt och även trevligast om det är städat och rent i huset. Leksaker, kläder och annat som blir liggandes framme kan få vara ibland, men att just göra rent är viktigt. Det tycker nog de allra flesta.

En städfirma det går att lita på

Vissa tycker säkerligen att det är roligt att städa. Att det väl är skönt när det väl är gjort och hemmet är rent och städat igen håller nog de flesta med om, men att själva städandet i sig är kul är det nog få som håller med om. Det är i varje fall miljoner gånger roligare saker man kan hitta på med sin tid än att städa, även om det är nödvändigt ibland. Ett nödvändigt ont kan man väl säga. Många väljer att ta in hjälp av en firma som erbjuder hushållsnära tjänster, en städfirma helt enkelt. Ofta har dessa städfirmor olika tjänster där man kan välja om man vill ha hjälp en gång i månaden eller kanske en till flera gånger i veckan. Det man ska göra är att välja en städfirma som man kan lita på.

En städfirma nära dig

Företag som erbjuder städtjänster finns för det mesta i varje stad i landet. Vissa kan däremot vara mer inriktade på till exempel flyttstäd eller kontorsstäd, men de flesta brukar städa på flera områden. Behöver ni hjälp av en städfirma i Linköping och Norrköping? Dessa städer är ganska stora och har flera olika firmor att välja på. Välj den städfirma i Linköping och Norrköping som ni känner störst förtroende för. Det är ändå främmande människor som ska in i ens hem och städa bland ens saker, så att ni kommer bra överens bör vara högsta prioritet.

Får du ont i magen av att hemmet är stökigt?

12 jun 2020

Det finns så många anledningar idag till att våra hem ser ut som de gör. Vissa är näst intill perfekta. I andra råder det fullständigt kaos. Men idag finns det något som heter RUT-avdrag.

Både stökiga och välstädade lägenheter är vanliga och ibland kan faktiskt båda vara en anledning till stor stress hos de som bor där. Då undrar man kanske hur en perfekt lägenhet kan leda till stress? Men det är inte så konstigt. Ibland är det en fasad som kräver en hel del för att alltid vara välputsad. Om man lever i någon av de nämnda situationerna så innehåller vardagen såg mycket mera än bara städning. Yttre förväntningar kan få även den flitigaste ur balans när oron över vad andra ska tycka blir för stor.

Bättre förutsättningar nu än då

Skillnaden kan vara att förr så var många kvinnor hemma och tog hand om familj och barn. Därför fanns det mera tid till att sköta hemmet. Det var säkert så att det fanns en annan typ av stress då när grannarnas åsikt om gardinbyten och barnuppfostran livligt diskuterades bakom lyckta dörrar. Givetvis hade människor även förr stökigt hemma. Det finns många anledningar till det, precis som vid fullständig ordning, kan en anledning till en stökig omgivning vara det som vi idag kallar psykisk ohälsa. Men ibland är det bara stökigt eller jättefint.

Städhjälp är en lyx som finns för alla idag

Vi förtjänar alla lite lyx i tillvaron. Varför ska vi lägga tid och energi på något som vi inte tycker är kul och som upprepar sig vecka efter vecka. Bara att tänka tanken. Fredag, veckan är slut. Allt man vill är att slänga sig i soffan och med fjärrkontrollen i högsta hugg zappa mellan kanalerna. Man kommer hem kliver in i hallen, möts av den fräscha doften från rengöringsmedel. Vidare in i lägenheten är alla ytor fria från kladdiga fingrar, smulor och dammtussar. Kanske är fönstrena denna fredag nyputsade och blänker i solskenet. Man har inte bara känslan av en fräsch lägenhet, ytterligare en lycka är RUT-avdraget som gör att kostnaden blir hela 50 procent billigare. Bara tanken på hur mycket tid som sparas och allt härligt man kan göra istället gör att man måste le. Så hitta den lokala städfirman genom att googla på exempelvis “Städfirma Nynäshamn” om det är där du bor, och hitta din källa till ledig tid.

En miljövänlig städning är lätt som en plätt

11 maj 2020

Hur kan man göra städning mer miljövänlig? Är miljövänliga rengöringsmedel till städning lika bra som andra? Här kan du läsa om hur du städar med miljötänk och hur du gör städningen lättare.

Det går inte att komma ifrån att de flesta rengöringsmedel är fulla med kemikalier och är därför inte speciellt bra för miljön. Det kan vara rengöringsmedel till ugnen, toaletten men även golv och tvättmedel. En del använder även spray för att det ska lukta bättre inne vilka är lätta att andas in och det är inte heller bra. Parfymen som finns kan också vara irriterande för luftvägar och vara ett bekymmer för allergiker och astmatiker. Så hur kan man städa med hänsyn till miljö och omgivning? Här kommer lite grundläggande tips.

Ersätt starka rengöringsmedel på ett lätt sätt

Ett bra rengöringsmedel som de flesta har stående i skafferiet är 24 procentig ättika. Ättika kan vara frätande så man behöver blanda med vatten. Det gör man genom att blanda ättikan med ljummet vatten, ungefär 1-2 deciliter ättika i en vanlig skurhink är lagom för att moppa golvet. Är det lite smutsigare så kan du blanda hälften ättika och hälften ljummet vatten i en sprayflaska och spraya på fläckarna. Ättika fungerar också alldeles utmärkt till att få bort kalkavlagringar. Bikarbonat är också ett bra rengöringsmedel och kan med fördel användas i bland annat badrummet. Luktar det illa från avloppet så rensar du först bort det som går och häller ner en kopp bikarbonat i avloppet. Låt verka och häll sedan ner lite mer än en kopp ättika för att sedan spola med varmt vatten. Skonsamt för dig och skonsamt för miljön.

Fler tips för en skonsam städning

Såpa är också ett miljövänligt alternativ som går att använda till det mesta och har i regel också en mycket skonsam lukt. Välj en såpa som har en miljömärkning. Såpa kan användas för att skura golv, har du trägolv är faktiskt såpa det bästa alternativet för att golvet ska hålla längre. Såpa är också perfekt till att göra rent ugnen med, då ska du gno ugnen med outspädd såpa och sedan låta verka en stund. Glöm inte att torka av såpa helt innan du använder ugnen. Spara gärna gamla lakan och handdukar till att torka av med eller köp mikrofibertrasor. Mikrofibertrasor har också fördelen att de lyfter smutsen. Det går att städa lätt och miljövänligt utan att det blir mindre rent! Läs mer om miljövänlig städning här: https://kundia.com/

Utnyttja fördelarna med hemstäd

28 mar 2020

När man inte hinner, vill eller orkar städa själv, är det suveränt att bara boka in en tid för hemstäd och få det snabbt gjort av proffsen på en städfirma.

Allt fler upptäcker hur skönt det är att anlita städhjälp regelbundet. Hur ofta man vill ha hjälp varierar, men känslan att komma hem till ett välstädat hem är svårslagen. Det doftar fräscht, och du ser en påtaglig skillnad. Städpersonalen är proffs, har vana och rätt utrustning, och de gör jobbet på sin arbetstid. Därför blir det så bra. Ofta har städfirmorna en checklista, som de bockar av hemma hos dig allt eftersom jobbet blir gjort i varje rum, så du kan se precis vad det är du betalar för. Du kan utnyttja ditt RUT-avdrag för delar av arbetskostnaden, så det kan bli en bra affär, särskilt med tanke på att du själv får tid för annat än städning.

Bestäm intervall själv

Är du jäktad till vardags eller bara inte riktigt hinner med allt, kan du anlita städfirman för delar av jobbet. Du kanske själv vill dammsuga eller putsa fönster. Städfirman är flexibel, både vad gäller tjänstens utförande och hur ofta de ska komma hem till dig. Bestäm ett intervall, till exempel varannan vecka, och se hur det funkar. För dem som har någon krämpa är det skönt att slippa gå med moppen, utan bara njuta av sitt nystädade hem. Det är livskvalitet. Förr var det lite tabu att ha hemhjälp eller piga, men numera är det inte så. Städning är ett jobb som vilket hantverk som helst, och det utförs proffsigt av folk som har bra arbetsvillkor. Unga dubbelarbetande föräldrar anlitar gärna hemstäd och får på så vis mer tid för sina barn.

Lätt att bjuda hem vänner

Ibland tänker man att man ska bjuda hem ett gäng vänner, men man tänker att man borde ha städat först. Det är ju inget absolut nödtvång att allt måste vara skinande rent, men man känner det så själv. Smutsiga fönster, ostädat badrum, damm och stök bland prylarna gör att man inte kommer sig för med något. Tyvärr kan det sociala livet stagnera lite, för den där kompisträffen blir inte av. Du kanske har specialintressen, som du kan dela med dina vänner. Man kan spela kort, handarbeta eller spela något instrument tillsammans och ha en trevlig eftermiddag. Låt städfirman sköta hemstäd, köp hem någon enkel mat och bjud hem dina vänner. Läs mer på denna hemsidan: https://www.städfirmalinköping.nu

Ett rent hus och ett hem att trivas i

21 mar 2020

Antagligen har du läst om livspusslet ett antal gånger. Kanske har du ont om tid själv. Men du behöver inte vara stressad för att anlita städhjälp, utan bara lämna bort en syssla du inte uppskattar!

Det är sant och korrekt att många av oss upplever att livet är stressigt. Det är också ett faktum att det är så. De flesta familjer med barn har inte längre en stöttande släkt som kan hjälpa på nära håll. Likadant är det även för personer utan småkottar. Många saker är det som ska fixas. Förhoppningsvis har man ett jobb eller studier. Mat ska handlas och tillagas, disk ska diskas, tvätt ska tvättas. Kanske finns det ett betalt extrajobb att utföra. Eller inte. Eventuellt kanske du vill ha utrymme att utöva intressen på din fritid? Inte många önskar välja städning som fritidsintresse, eller prioritera den sysslan. När det nu finns företag som utför städning finns det heller ingen anledning att inte använda tjänsten.

Hur hemstädning fungerar

Om du vill köpa en tjänst med hemstädning är det vanligen så att man börjar med ett personligt möte. Företaget behöver kunna göra en bedömning av förutsättningarna och ni behöver träffas och gå igenom vad som gäller. Därefter kommer du att få en offert att ta ställning till. Kanske vill du prova en gång innan du bestämmer dig för att dra igång det hela på abonnemang?

Accepterar du offerten kommer det att bli så att personal kommer vid bestämda tillfällen och utför hemstädning. Vad ingår i tjänsten? Tja, lite det som ni kommit överens om men vissa fasta inslag finns alltid. Dammsugning och moppning av golv och dammtorkning. Tömda papperskorgar och avtorkade ytor. Kök och badrum blir avtorkade extra noga och kakel och badrumsporslin rengörs. I köket får vitvaror, diskbänk och spis extra omsorg.

Personal och villkor

Känner du dig obekväm vid tanken på att olika personer ska befinna sig i ditt hem? Det finns möjlighet att bestämma att samma person ska komma varje gång. Skulle personen vara sjuk eller ledig kan ni göra upp om städningen ska hoppas över eller om det går bra med en vikarie.

Redskap och rengöringsmedel? Du bestämmer om du vill stå för rengöringsmedel men företaget kommer att använda din dammsugare och din skurhink. Vad du vill att företaget gör bestämmer ni tillsammans. Välj en städfirma som tar hand om sin personal och ser till att de har kollektivavtal och bra arbetsvillkor! Vi skulle rekommendera denna sida för mer information: https://www.hemstädninguppsala.com

← Äldre inlägg