Vilken storlek på skurmaskin passar ditt behov?

Trött på att lägga timmar på att skura med moppar och med annat liknande städmaterial? Köp en skurmaskin och gör städandet betydligt enklare – och snabbare. Vilken modell som bör köpas avgörs främst av hur stor yta som ska städas.   

De allra minsta modellerna ser ut som en lite större dammsugare som sitter längst ut på ett handtag. Dessa är kompakta och enkla att ta med sig och kan därmed användas på flera platser utan större problem. Vikten ligger på 15-25 kg och genom att dessa ofta snabbt kan monteras isär, eller vikas ihop, kan de enkelt läggas i en bil och fraktas mellan de olika platserna.

Andra steget innebär en något större skurmaskin med mer kraft. Även denna går man bakom och består av en skurmaskin (ser ut som en stor dammsugare) med ett långt handtag som gör att man ergonomiskt kan styra maskinen framför sig. Den tydligaste skillnaden mot modellen ovan är att denna skurmaskin är ”inkapslad”.  

Tredje steget blir skurmaskiner som är ca en kubikmeter stora. Skurmaskinen är betydligt mer avancerad och olika program kan programmeras in. Fördelen ligger därmed både i dess tekniska fördelar och att den är betydligt bredare än de mindre modellerna. Dessa kan med lätthet användas om exempelvis en gymnastikhall ska skuras.

Fjärde steget blir åkbara maskiner. Föraren sitter ovanpå skurmaskinen och styr den till den yta som ska rengöras. Denna modell är perfekt för riktigt stora ytor. Dessa är även kraftigast vilken gör att de kan användas när tuffare rengöring behöver genomföras. Modellerna är speciellt vanliga i stora köpcentrum. Här behöver stora ytor göras rena under natten så att allt är snyggt inför kommande dag. Samtidigt är det ytor som blir kraftigt nedsmutsade och detta inte minst under vårar och höstar. En av de modeller som finns på denna nivå klarar hela 6500 kvadratmeter per timme.

Men glöm inte passagemöjlighet

Som nämnts ovan är storleken avgörande för hur stor yta som kan skuras per timme. Men det finns även en aspekt till gällande dess storlek. Det handlar om var skurningen ska ske. Är det lagerlokaler är det lätt att åka med de största modellerna men är det ett litet café eller ett dagis är de åkbara skurmaskinerna helt värdelösa gällande framkomlighet. Många gånger kan man behöva kombinera genom att köpa en mindre modell till de mindre ytorna och en större till de stora öppna ytorna.

Här kan du läsa mer om skurmaskiner: www.skurmaskin.se

 

6 Sep 2017