Viktigt att sköta din flyttstädning i Stockholm

Att flytta innebär att man påbörjar ett nytt kapitel i sitt liv och detta oavsett vart flytten sker, till vilken stad eller till vilket typ av boende. Nya kapitel påbörjas dock först då de gamla är avslutade och en flytt innebär att man också har ett ansvar gentemot den som ska överta- och flytta in den gamla bostaden. Det här innebär rent praktiskt två stycken saker.

Nummer ett: man måste vara ute på den överenskomna dagen; allt bohag måste vara utburet, alla möbler och alla personliga tillhörigheter. Nummer två: det måste vara rent och fräscht i bostaden. Den första punkten är det sällan några problem med och om den finns det ofta inget att säga; folk som flyttar vill komma på plats i sin nya bostad så fort om möjligt och man har av den anledningen inga problem att bära sina möbler, hyra ett tillräckligt stort fordon och kontakta så många kompisar som krävs för att flytten ska förflyta så smidigt som möjligt.

Gällande det andra – städningen – så finns det dock stora problem och det kan förklaras av att det inte på långa vägar är lika roligt. Dels så måste man nämligen här återvända till sin gamla bostad och dels så måste man göra detta enbart för att städa; en städning som dessutom både är krävande och som måste vara grundlig.

Adderar man till detta att man just genomfört en fysisk ansträngning – man har gått i trappor, man har burit möbler och detta har skett både till- och från bostäderna flytten rör – samt har sina tankar på annat håll – det nya boendet – så förstår man också varför folk fuskar med sin flyttstädning. Man förstår – men det räcker tyvärr inte som en ursäkt.

Använd professionell hjälp för din flyttstädning

Kort sagt – en flyttstädning måste ske vid varje flytt och hur jobbig den än må vara så får man vare sig fuska eller helt strunta i den. Ska du flytta från en bostad i Stockholm till en annan – och inte kommit överens med de nya ägarna om något annat – så är det din uppgift att, hur trött du än må vara, sköta din flyttstädning. Så enkelt är det bara och här finns inga ursäkter. Det som däremot finns är professionell hjälp och det är också det som vi rekommenderar.

Att anlita en städfirma för sin flyttstädning ger både en bekvämlighet, en ren bostad och ett rent samvete och detta oavsett om man flyttar inom Stockholm eller till någon annan stad i Sverige. Flyttstädning är dessutom billig i dagsläget då det ingår i tjänsterna som rör hushållsnära tjänster, något som innebär att du vid din flytt i Stockholm kan anlita en städfirma och därefter dra av halva beloppet för det jobb som denna lägger ner på din flyttstädning.

Rut-avdraget är möjligt att använda upp till 50.000 kr/år och per person (i nuvarande form, snart halveras det) och det här är verkligen värt att använda just vid en flyttstädning. Lämna över dina nycklar med ett gott samvete – använd professionell hjälp för din flyttstädning i Stockholm.

Läs mer om flyttstädning i Stockholm här: http://www.stockholmflyttstädning.nu.

21 sep 2017