Vikten av en ordentlig flyttstädning

När man flyttar in i en ny bostad så vill man gärna ha så lite tecken som möjligt på att det bott någon där förut. Därför är det viktigt att man ser till att det är ordentligt tömt och flyttstädat.

Första intrycket är det som gör hur man känner för en människa och det är likadant när det gäller bostäder. Vid en visning brukar det vara rent och snyggt och man ser inte hur det ser ut bakom soffor, tavlor och i skåp och lådor. När det så kommer till inflyttning och allt bohag är borta så kommer allt i ett helt annat ljus och varenda dammtuss och smula minner om tidigare boende. Det finns få saker som kan få den sköna känslan av en ny bostad att vända till någon negativt, som att hitta ett kök eller badrum i Stockholm som inte är ordentligt flyttstädat. Skulle det inträffa att man inte är nöjd med flyttstädningen i Stockholm så är det viktigt att man direkt kontaktar hyresvärden eller mäklaren och framför sitt klagomål tillsammans med foton på hur det ser ut. Den förra boende får då bekosta en städfirma för att utföra flyttstädningen på rätt sätt.

Rutiner för avslutande städning

En flyttstädning följer vissa rutiner som alltid ska hållas. Egentligen innebär det att varenda yta ska vara helt ren och inget löst ska finnas kvar, förutom att de nya boende brukar uppskatta om man lämnar kvar en toalettrulle. Flyttstädning i Stockholm ska innefatta ovansidan och insidan på alla skåp. Ugn och mikrovågsugn ska vara rena liksom kylskåp, frys, diskmaskin och tvättmaskin. Man ska även dra ut allt som går och städa under och bakom. Även badkaret och om det finns en lös duschkabin. Alla fönster ska även putsas på både utsida och insida.

Det många missar

Något som ofta missas eller slarvas med vid en flyttstädning är lagringsytor som källare, garage och förråd. Även balkong och trädgård är det många som lämnar därhän. När man anlitar någon för flyttstädning i Stockholm så är det viktigt att man noga visar alla extra-utrymmen så även de blir rengjorda. Däremot är inte kraven på rengöring lika hård i exempelvis källarförråd som i bostaden. Har man en trädgård så får man däremot snygga till den själv eller anlita någon trädgårdsfirma för den hjälpen. Bostaden ska verkligen vara i sitt bästa skick den sista gången man går ut genom ytterdörren.

15 Aug 2020