Vem ska man anlita för en flyttstädning i Linköping?

Till vem vänder man sig när man vill ha hjälp med flyttstädning och vad ingår i en flyttstädning i Linköping egentligen? Hur löser man det om den nya hyresgästen klagar på flyttstädningen?

När man flyttat och allt är klart och man bara vill släppa det gamla och organisera och bo in sig i det nya, så ska man återvända för att minutiöst städa ytor som man kanske inte ens brytt sig om under hela boendetiden. Då är det många som istället väljer att anlita någon för att utföra flyttstädningen. Väljer man att hyra en flyttfirma för själva flytten så kan man börja med att fråga dem ifall de även utför flyttstädning i Linköping, eftersom det är två tjänster som många flyttfirmor slagit ihop och utför. Eller så kan de ha samarbeten med företag som kan utföra städningen, och i båda fallen kan det vara smidigt då de gör en samordning av de båda momenten utan att kunden behöver lägga energi på det. Övriga som utför flyttstädning är de flesta städbolag och en del har till och med flyttstädning som sin affärsidé, eftersom det tar lång tid och är en lite annan typ av städning än den vanliga löpande.

Hur går en flyttstädning till?

I en flyttstädning ingår alla vanliga moment som ingår i en löpande städning, det vill säga avtorkning av alla ytor, dammsugning och våttorkning av golv. Men flyttstädning är en mer noggrann städning där man även rengör alla insidor av skåp och lådor, kyl och frys, spis, mikro och garderober. Dessutom drar man fram diskmaskin, spis, kyl och frys samt badkar, för att städa under och bakom dessa. Det är en typ av städning som få gör någonsin, så det kan finnas ett stort behov av detta och ta lång tid. Man ser även över väggar, tak och dörrar för att ta bort eventuella fläckar, damm och spindelnät. Dessutom putsar man fönstren. Det kan även behövas en grovrengöring ifall det finns garage eller förråd som hör till bostaden.

Hur löser man en tvist om flyttstädningen?

När man anlitar ett företag som utför flyttstädningar så kan man lugnt luta sig tillbaka. Om det av någon anledning skulle lämnas in en reklamation på städningen från den nya boende så är det företaget som flyttstädat som svarar och eventuellt korrigerar det som klagomålet gäller eftersom det ingår i avtalet för en flyttstädning.

19 Feb 2020