Varför inte anlita städning av ett fastighetsbolag?

Att anlita städningen av ett fastighetsbolag är ganska nytt, men varför inte? Vilka kan bättre vad det är för slags städning som man behöver för att det ska bli riktigt städat? Ett fastsighetsbolag som har arbetat länge med fastigheter kan städning på ett annat sätt än andra städbolag. HSB Städ är ett dotterbolag till det stora fastighetsbolaget HSB och urför arbeten i Stockholm och städar alla slags fastigheter till små och stora kunder. De har kunder som både är stora och små, och utför alla slags städtjänster för alla slags kunder.

Fördelar med att anlita städning

Har du kontor, kan du anlita detta städbolag. Du får då en städning som du bokför som en utgift, och slipper anställa städare och slipper betala arbetsgivaravgifter. För många företag är det en kostnad de kan spara in på genom att slippa betala för sjukdagar, pension och liknande. Att anlita städtjänster av ett externt bolag ger många fördelar. Bland annat behöver du inte tänka på sjukfrånvaro eller föräldraledigheter av personalen. Blir någon sjuk, ser städbolaget till att ersätta den som är sjuk med en annan av personalen. Du får en jämn städning, och är inte beroende av att endast en är duktig på att städa.

Nackdelar med att anlita städbolag

Det finns ju nackdelar med det mesta här i världen. Om nackdelarna överväger fördelarna är det ju inte bra. Att det finns en del nackdelar med att anlita ett städbolag kanske är uppenbart. Om bolaget plötsligt kräver mer betalt för tjänsterna är ett av dem. Ett annat kan vara att man sällan lär känna personalen, om de inte är anställda. Det kan vara svårt att ställa krav på samma sätt som om de är företagets egna anställda. Har man anställd personal kan man kanske be dem utföra fler tjänster än städningen. Lär man känna personen som man har anställd för städningen kan man kanske be dem utföra mer än bara städning, de kanske kan ställa upp och handla in kaffe, fika eller annat som man kan behöva på kontoret.

Anlita städbolaget för fler tjänster

Om du hittar ett städföretag som du trivs med och vars städning som du är nöjd med kan du anlita dem för all slags städning, som flyttstädning den dagen som du behöver det. Du kan anlita dem för endast fönstertvätt, endast städning av balkong eller verandastädning, endast golvvård eller någon annan obekväm städning som kräver mycket tid och ansträngning. Skulle du behöva hyra röda mattan för något event eller besök av någon viktig person kan du även göra det av ett och samma städbolag. På så sätt kan du få flera tjänster samtidigt utfört av ett och samma städbolag i Stockholm.

13 Feb 2019