Utnyttja fördelarna med hemstäd

När man inte hinner, vill eller orkar städa själv, är det suveränt att bara boka in en tid för hemstäd och få det snabbt gjort av proffsen på en städfirma.

Allt fler upptäcker hur skönt det är att anlita städhjälp regelbundet. Hur ofta man vill ha hjälp varierar, men känslan att komma hem till ett välstädat hem är svårslagen. Det doftar fräscht, och du ser en påtaglig skillnad. Städpersonalen är proffs, har vana och rätt utrustning, och de gör jobbet på sin arbetstid. Därför blir det så bra. Ofta har städfirmorna en checklista, som de bockar av hemma hos dig allt eftersom jobbet blir gjort i varje rum, så du kan se precis vad det är du betalar för. Du kan utnyttja ditt RUT-avdrag för delar av arbetskostnaden, så det kan bli en bra affär, särskilt med tanke på att du själv får tid för annat än städning.

Bestäm intervall själv

Är du jäktad till vardags eller bara inte riktigt hinner med allt, kan du anlita städfirman för delar av jobbet. Du kanske själv vill dammsuga eller putsa fönster. Städfirman är flexibel, både vad gäller tjänstens utförande och hur ofta de ska komma hem till dig. Bestäm ett intervall, till exempel varannan vecka, och se hur det funkar. För dem som har någon krämpa är det skönt att slippa gå med moppen, utan bara njuta av sitt nystädade hem. Det är livskvalitet. Förr var det lite tabu att ha hemhjälp eller piga, men numera är det inte så. Städning är ett jobb som vilket hantverk som helst, och det utförs proffsigt av folk som har bra arbetsvillkor. Unga dubbelarbetande föräldrar anlitar gärna hemstäd och får på så vis mer tid för sina barn.

Lätt att bjuda hem vänner

Ibland tänker man att man ska bjuda hem ett gäng vänner, men man tänker att man borde ha städat först. Det är ju inget absolut nödtvång att allt måste vara skinande rent, men man känner det så själv. Smutsiga fönster, ostädat badrum, damm och stök bland prylarna gör att man inte kommer sig för med något. Tyvärr kan det sociala livet stagnera lite, för den där kompisträffen blir inte av. Du kanske har specialintressen, som du kan dela med dina vänner. Man kan spela kort, handarbeta eller spela något instrument tillsammans och ha en trevlig eftermiddag. Låt städfirman sköta hemstäd, köp hem någon enkel mat och bjud hem dina vänner. Läs mer på denna hemsidan: https://www.städfirmalinköping.nu

28 Mar 2020