Tre anledningar till att ge sig in i städbranschen

kontorVill du starta eget företag? En bransch som för många är lockande att ge sig in i, är städbranschen. Fördelar är bland annat att det inte krävs något stort kapital för att komma igång. Det går t.o.m. att starta en städfirma medan man har en anställning. Allteftersom uppdragen börjar komma in, kan jobba mer med städfirman och mindre med sin anställning.

Det finns också potential att tjäna stora pengar. Det är en verksamhet som går att skala upp – så länge man får uppdragen. I Sverige finns mängder av lokalvårdsföretag som omsätter stora summor varje år. I den här texten ger vi tre anledningar till varför man bör ge sig in i städbranschen.

Det är skalbart

Som nämnt ovan, finns det god potential att nå lönsamhet. När man väl har kommit igång finns det i praktiken inte så många hinder för att skala upp verksamheten. Naturligtvis behöver det ske på ett sätt som är realistiskt. Man kan inte börja med kontorsstädning till exempel, utan att ha köpt in rätt utrustning. För städning av större lokaler krävs maskiner.

Även i lite mindre städer kan det finnas starka möjligheter att bygga ut kundbasen. Säg att du städar i Västerås till exempel – här finns troligtvis en bred bas av privatpersoner att vända sig till. Samtidigt finns skolor, industriella lokaler som behöver rengöring. Även kontorsstädning är något som säkerligen kan gå bra i en stad i den storleken. Möjligheterna kanske är bättre i större städer än i Västerås – men samtidigt är konkurrensen också större i städer som Stockholm och Göteborg, exempelvis. En städfirma kan givetvis expandera geografiskt också. Kanske börjar du i Västerås och kan sedan ta på dig kunder i Örebro och Eskilstuna?

En säker tjänst

Efterfrågan på städtjänster lär troligtvis inte försvinna. Kontorsstädning i Västerås kommer att behövas under en mycket lång tid framöver. Den dagen det inte längre behövs är städningen automatiserad – eller så finns inte kontoren. Städare är helt enkelt en yrkesgrupp, precis som läkare, rörmokare och elektriker till exempel, som det kommer att finnas efterfrågan på under en mycket lång tid framöver.

Låga trösklar

Att ta sig in i städbranschen är förenat med ganska låga trösklar. Du behöver knappt investera mer än en tusenlapp för att komma igång med ditt första uppdrag. När uppdragen kommer in kan du givetvis investera i maskiner för kontorsstädning, profilkläder och annat som hör ett större företag till.

Läs mer om kontorsstädning. 

 

21 Mar 2019