Ta hjälp när det är dags att flytta

Ska du flytta? Det kanske är dags att flytta om det har gått mellan 5-10 år sedan du flyttade senast, om det inte är så att du redan har bestämt dig för att bo kvar i ditt hus, typ för evigt. Då är det ju ingen idé att flytta. Men vi andra, vi som fortfarande letar efter det där drömboendet, för oss är det nyttigt att flytta med 5-10 års mellanrum. Det som händer när vi flyttar mellan 5-10 års mellanrum, är att vi går igenom hela bostaden och förråd och källare, rensar ut allt det som vi egentligen inte behöver. Slänger en massa skräp som vi lätt samlar på oss. Vi rengöra precis allt, när vi flyttar i den omfattande flyttstädningen som alla som flyttar är tvungna att göra.

Allt detta måste göras när man flyttstädar

I alla rum måste garderober, fönster och fönsterbrädor rengöras ordentligt. Garderoberna måste tvättas ren inuti och utanpå och ovanpå. Liksom elementen måste rengöras utanpå och innanför. Ofta har de hakor som man kan haka av dem och rengöra innanför elementen. Alla golv måste rengöras ordentligt och inte lämna kvar fläckar. Golvlister, och dörrlister måste rengöras. Dörrarnas lås och handtag måste rengöras, liksom om det finns fläckar på väggarna.

I köket behöver du rengöra skåpen inuti och utanpå skåpen, liksom ovanpå köksskåp. Alla köksluckor måste rengöras inuti och utanpå. Bäst är det om du tömmer dem innan du påbörjar rengöringen. Samma sak är det med kyl och frys. Frysen måste tömmas och avfrostas innan de rengörs. Spisen ska rengöras ovanpå, liksom bakom spisen. Ugnen måste rengöras. Köksfläkten också.

I badrummet måste duschen, badkar och golvbrunnen rengöras. Golvbrunnen måste du ta isär innan du kan rengöra den. Golvbrunnen brukar vara tvådelad. Det innebär att du måste plocka ur golvbrunnen och sedan ta isär de olika delarna. Rengör dem innnan du lägger tillbaka golvbrunnens delar. Du bör även rengöra kaklet med en mjuk svamp, liksom kaklet, speglar och fönster och fönsterbrädor.

Anlita en professionell flyttstädningsfirma

Bor du i Västerås kan du anlita en professionell flyttstädningsfirma som kan göra hela arbetet åt dig. Med Rut-avdraget kan du få ner priset rejält, vilket gör det möjligt för fler att kunna använda sig av både flyttjänster och flyttstädning. Flera flyttstädningsfirmor drar av på Rut-avdraget redan på priset så att man inte behöver befatta sig med ansökan utan får det gjort av städfirman. Anlitar du en professionell flyttstädningsfirma, är det viktigt att först ta reda på offert och referenser innan du anlitar någon. Du vill ju inte få obehagliga överraskningar när det kommer till priser eller negativt bemötande, utan man vill ju helst ha en trevlig flyttstädningsfirma till det pris som du kan acceptera, eller hur?

7 Sep 2018