Städa på mindre än 20 minuter per rum

Man måste inte lägga ner massor med tid på att städa. Det går att fuska sig till städningen, och det är värt det om man till exempel plötsligt får gäster som man inte har räknat med. Kommer det någon som är oväntad, kan man behöva städa undan sådant som har legat framme. Då har man inte tid för någon noggrann städning, utan får  ta undan det värsta så att det ser städat ut även när det inte är det. Man kan snabbt slänga in saker som har legat framme i garderoben. Ta bort smutsiga handdukar, hänga upp rena. Man kan ställa undan disk i diskmaskinen så att diskbänken töms. Vill man vara säker på att det ser städat ut kan man gå samma väg som gästerna går från hallen till vardagsrummet och plockar bort sådant som är i vägen. I övrigt kan man städa lite mer noggrant en annan gång. Så här kan man städa mer ingående men ändå inte ödsla tid på städningen.

Så städar du på mindre än 20 minuter

Det första man kan göra när man inte vill slösa tid på att städa varje rum, är att plocka bort allt som ligger i vägen. Sedan kan man ta en fuktad tras och torka fönsterbrädor, soffbord, överst på bokhyllan. Sedan skaka av bordsduk och matta. Sedan dammsuger man golvet så är det klart. När golvet är dammsuget så tar man en mopp som är fuktad med rengöringsmedel och torkar rent golvet. Sedan gör du om samma procedur med städningen i sovrummet. 

I köket

I köket kan du torka av fönsterbrädor på samma sätt med en fuktad trasa och lite rengöringsmedel. Sedan bör du torka rent spisen diska disken på diskbänken, eller ställ in den i diskmaskinen. Skaka av bordsduken, torka rent på köksfläkten och dammsug köksgolvet. Sedan tar du golvmoppen, tar på rengöringsmedel och torkar rent köksgolvet.

I badrummet

I badrummet blr du torka rent handfatet. Under tiden kan du lägga i WC- rent i toastolen, innan du torkar rent på toaringen. När den är ren, tar du några tag med toaborsten och gör rent i toastolen. Efter det bör du dammsuga golvet och dammtorka golvet så är hela badrummet rent. 

Anlita städbolag för hemstädning

Har man inte tid, kan man i stället anlita ett städbolag som gör hemstädningen och de lär inte göra det på 20 minuter utan lär göra hemstädningen under längre tid än så och mer ingående.

26 Jun 2019