Städa endast med miljövänliga rengöringsmedel!

Vi ser fram emot att alltfler svenskar blir miljömedvetna. Det är ännu långt kvar men om alla tog flera steg framåt och tänkte efter hur de lever; om det är miljövänligt eller ej, skulle oerhört mycket vinnas. Vår planet går snart under av det enorma tryck som vi, människor lägger på jorden. Vi har ju aldrig varit så många människor på planeten som vi är just nu. Mycket av detta på grund av att vi lever allt längre och alltmer hälsosamt.

Vi är långt över 9 miljarder människor, och inget ser ut att minska det antalet. När vi är så många, krävs det stora resurser att möta allas behov av föda, renlighet och boende. Visste du att varje svensk lever varje år som om vi hade tillgång till 4 jordglober, vilket vi ju inte har. Av de anledningarna måste vi tänka miljövänligt och inte utnyttja mer än vad jorden kan ge oss. I den kampen ingår att inte smutsa ner vår planet. Ett sätt att motverka det är att inte slänga farliga kemikalier i våra vattendrag. Därför kommer här några råd om hur man kan städa på ett mer miljövänligt sätt.

Använd enbart miljövänligt såpa

När det kommer till rengöringsmedel lönar det sig absolut att läsa innehållsförteckningen. Ju längre innehållsförteckning desto sämre är varan och innehåller farliga kemikalier. Här rkeommenderar vi endast att städa med Grummes gröna såpa. Såpa kan man faktiskt använda till mer än bara trägolv. Och det blir rent, utan att förstöra naturen. Även den mest ingrodda ugnen blir ren. Så här gör du:

1. Smörj hela ugnen invändigt med koncentrerad Grumme såpa.

2. Sätt ugnen på mellan 50-100 grader i 15-20 minuter.

3. Låt ugnen svalna. 

4. Torka rent hela ugnen. Klart!

Använd enbart miljövänligt diskemedel

Här rekommenderar vi Grumme diskmedel, som också är miljövänlig. På samma sätt som du synar innehållsförteckningen på andra rengöringsmedel, bör du läsa innehållsförteckningen på diskmedlet. Ju längre sådan lista, desto sämre för miljön och tvärtom.

Dammsug inte, ta upp damm och smuts med en mopp

Du behöver inte dammsuga när du ska rengöra golvet. Du kan ta en mopp som du fäster ett papper på och slänger pappret. Fukta först pappret med en blandning av vatten och rengörinsmedel som du häller i en sprutflaska och sprutar på pappret. När du sedan har moppat klart golvet är det sedan bara att gå vidare till nästa del i städningen.

På samma sätt kan du använda miljövänliga rengöringsmedel när du flyttstädar. Att flyttstäda innebär en så mycket strre och mer omfattande städning. Här kan du läsa mer om flyttstädning som du kan anlita i Norrköping: http://www.flyttstädningnorrköping.net.

9 Nov 2018