Skippa städningen och ge tiden till er familj eller era vänner i stället

Visst fick vi lära oss att städa på hemkunskapen i skolan. Några fick även hemläxa och blev tvungna att putsa badrummet. Vi kan alla städa men det är långt ifrån alla som är bra på det.

De flesta av oss uppskattar ett rent hem och en välstädad arbetsplats och tar det ofta för givet. Men det är inte alltid man har tid att städa eller är så bra på det. Man ser helt enkelt inte vad som behöver göras och har ingen bra teknik. Ofta blir vi uttråkade under städningen och fastnar lätt i andra saker. Börjar sortera skivsamlingen eller titta på fotografier etc. Har man råd kan man istället unna sig att anlita en städfirma. Man bestämmer själv hur ofta man vill att de kommer hem till en och hjälper till. Är man ensamstående så räcker det kanske med varannan vecka? En barnfamilj kanske behöver hjälp varje vecka och dessutom med att tvätta, stryka och sortera tvätt.

Idag är det många som tar hjälp med städningen av en städfirma

Att ta hjälp med hemstädning är inte så ovanligt längre. Vi är många som kämpar med att hinna göra allt som förväntas av oss idag. Jobb, karriär, familj, aktiviteter, mat och städning. Det är svårt att räcka till för alla och det är lätt hänt att man drabbas av dåligt samvete. Därför kan det vara värt att låta någon annan sköta städningen och man kan istället lägga den tiden på att vara med sina barn eller kanske träffa vänner. Det finns gott om städföretag att välja mellan. Fråga runt bland vänner och bekanta för att se vem de använder sig av. Att gå efter referenser då man anlitar ett städföretag är en bra idé. Då kan man känna sig trygg med att lämna ifrån sig nycklarna till sitt hem.

Kollektivavtal och bra arbetsförhållanden är viktigt

De flesta städfirmor har idag ett miljötänk och använder miljövänliga städmaterial och sorterar allt sitt avfall. Med dagens inredningstrender med exklusiva golv vet lokalvårdarna hur man rengör och behandlar golv utan att de förstörs. Miljövänliga rengöringsmaterial är även bra för dem som utför städningen vilket också viktigt. Att en seriös städfirma idag har kollektivavtal med tillhörande försäkringar är självklart. Dessutom kan man göra avdrag på delar av tjänsten i ett så kallat RUT-avdrag. Detta gör städningen till en prisvärd tjänst att köpa in.

19 Mar 2020