Ska du flytta i Gävle?

Är det dags att flytta i eller från Gävle? Har man en gång ordnat med nytt boende, kanske köpt hus, radhus eller har en ny lägenhet på gång, är det sedan dags att börja med de praktiska arrangemangen som det innebär att flytta; har du bokat flyttbil, eller flyttfirma? Har du börjat packa? Vad ska du packa i? Och framför allt hur ska du göra med flyttstädningen? Ska du städa själv eller anlita en städfirma till flyttstädningen? Här talar vi om vad du bör tänka på vid en flyttstädning.

När man ska flyttstäda är det mycket noggrant att städa i princip allt. Allt ska städas, från golv till tak. Och städningen måste vara noggrann. Det är bara att gå till en själv; man vill ju inte flytta in i någon annans smuts när man flyttar in i en ny bostad, eller hur? Så här bör en flyttstädning gå till.

Köket ska vara perfekt

Ofta är den mesta och viktigaste städningen vid en flytt, att köket och badrummet är riktigt rent. Det är ju där som vi lyckas "grisa" ner som mest och det är här som vi har den största vattenhanteringen. Här är det viktigt att det inte finns kalkrester i diskbänken, kakelplattorna eller kring blandare. Det är lätt att tänka att man ska använda sig av starka kemikalier för att blir kvitt sådana, men använd helst miljövänlig såpa. Använd istället en svamp eller stålull för att blir kvitt kalkfläckar. Tvätta fönster, häng av element och rengör på insidan, frosta av kyl och frys och rengör dem noggrant. Rengör köksfläkt, alla armaturer, ugnen och mikron.

Badrummet ska skina

I badrummet ska golvbrunn och badkar och duschen rengöras extra noggrant. Även här är risken stor att det finns åtskilliga kalkfläckar som bör avlägsnas. Se till så att inga hårtestar finns kvar i avlopp, golvbrunnen eller i rören ner till avloppet. Här kan man gott och väl skruva isär rören och ta med en flaskborste bort allt som kan finnas inuti rören. Rengör dem även utanpå. Rengör toalett och toaringen noggrant. Rengör alla förvaringar så att det inte finns några fläckar eller dammtussar kvar i dem. Rentorka skåpdörrar och speglar. Dem kan man ta med lite ättikssprit, och använda en fönsterskrapa för bästa resultat.

Sovrum och vardagsrum ska vara fina

I sovrum och vardagsrum ska alla armaturer rengöras. Liksom i alla rum ska golv, golvlister, dörrkarmar, dörrar, fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar rengöras. Använd hink med vatten, Grumme såpa, en mjuk svamp, en fuktad trasa, flaskborste för att komma åt innan för elementen och fönsterskrapa till fönstertvätten. 

Verkar det jobbigt detta att flyttstäda? Vill du hellre anlita städfirma till flyttstädningen? Läs då mer här om flyttstädning i Gävle på: https://www.flyttstädninggävle.se.

16 Nov 2019