Så hittar du rätt städföretag på Östermalm

Letar du efter en städfirma som kan utföra hemstädning på Östermalm? Många har insett bekvämligheten med att få en hemstädning utförd av ett städbolag. Kommer man hem efter en hel dag på jobbet, finns det så många andra saker som väntar på att bli ordnade; barnen ska göra sina läxor, maten ska lagas, sedan ska de nattas och till sist stupar man själv i soffan efter n hel dag av dubbelarbete. Ska man dessutom städa hela bostaden på sin lediga dag i veckan ligger utbrändheten på lur.

Anlita städbolag som arbetar nära bostaden

Se till att välja ett städbolag som arbetar nära bostaden, så slipper du betala för resan till och från din bostad. När det kommer till arbetskostnaden kan du dra av på Rut-avdraget, upp till 75.000 kronor per år och per person. Men resorna och arbetsmaterialet, kan du inte dra av. När du väljer städbolag bör du välja någon som är pålitlig. Det är ju ändå någon som man ska släppa in till sitt hem. Kanske man inte vill vara på plats när de städar ens hem, då måste man kunna lita på dem. Känner man sig osäker på dem kan man alltid välja att kontrollera deras referenser och omdömen som kanske andra och tidigare kunder har skrivit om dem. Är man trots det ännu osäker på städbolaget kan man alltid be om ett registerutdrag från polisen. På så sätt kan man ta reda på om de har blivit dömda för något brott tidigare.

Välj någon som är noggrann i sitt arbete

När man frågar om referenser och följer upp dem, kan man på förväg ta reda på hur de arbetar i städbolaget. Är de noggranna när de städar? Ser de till så att deras kunder blir nöjda? Lyssnar de på önskemål och tillmötesgår dem? Eller fuskar de när de städar? Tar de oskäligt betalt? Är de konstiga mot sina kunder? Eller är de ett bra städföretag?

Välj någon som tar ansvar för sina städare

Om man vill välja en städare, kan man kanske vilja anlita någon som arbetar på ett juste sätt. Välj därför någon som väljer att ge sina städare skäligt betalt. Det vill säga, någon som ger städarna en riktig lön, som har egen F-skattsedel, och har kollektivavtal med sina städare, så att de får betalt även när de är sjuka och får pension när de blir gamla och inte orkar städa längre. Och som har egen ansvarsförsäkring, och som har funnits några år på marknaden.

29 Mar 2019