Så går en professionell flyttstädning till

En flytt innehåller många olika delar som måste avklaras och det är därför lätt att det blir stressigt. För att få livspusslet att gå ihop kan man därför ta hjälp med hela eller delar av flytten.

Det är både roligt och jobbigt att flytta. Ofta längtar man efter att vara på plats i den nya bostaden men det är först en hel del olika moment som måste avklaras. Det ska rensas och packas, bäras och transporteras, och så klart flyttstädas. En flyttstädning är dessutom inte samma sak som en vanlig veckostädning, utan kräver betydligt mer tid och noggrannhet. Alla spår från de som har bott i bostaden måste städas bort. Tak, väggar och lister ska dammas och rengöras. Fönster ska putsas både in- och utvändigt, även om det råkar vara mitt i vintern. Garderober och skåp ska rengöras ordentligt och det ska städas bakom alla element.

Glöm inte städa balkongen och förrådet

I badrummet ska kalkavlagringar torkas bort och allt porslin rengöras ordentligt. Det ska städas under badkaret och även vattenlås och golvbrunn ska rengöras. I köket får man heller inte slarva, och det är viktigt att städa bakom spis och kylskåp. Givetvis ska kyl och frys frostas av och rengöras invändigt. Den ofta så smutsiga ugnen brukar det ta tid att rengöra och därför kan det vara bra att först låta rengöringsmedel verka ett tag innan man torkar ur den.

Skåp och lådor ska också städas både in- och utvändigt. Alla ytor ska torkas av och det får inte finnas spill eller damm någonstans. Sist av allt brukar man städa och torka av golven. Har man balkong, källarförråd eller vindsförråd ska även dessa städas.

Nyttja RUT-avdraget på städtjänster

Det är lätt att missa att städa något vid en flyttstädning, och därför kan det vara enklast att beställa en professionell flyttstädning via en städfirma. Då slipper man oroa sig för att hyresvärden eller de som flyttar in i bostaden ska bli missnöjda och kräva att man städar om. Vid en eventuell omstädning blir det nu städfirman som får stå för det extra arbetet. Utbudet av städfirmor är stort och det brukar därför gå hyfsat enkelt att hitta flyttstädning till ett bra pris. Dessutom har man möjlighet att nyttja RUT-avdraget på städtjänster, vilket gör att man får ner kostnaden ytterligare. Vill man spara både tid och ork vid en flytt är det därför väl investerade pengar att ta hjälp med flyttstädningen.

15 Oct 2020