Punkter som leder till bättre hemstädning

Det finns en större nyfikenhet kring att anlita en städfirma och låta denna sköta städningen i sitt hem. En nyfikenhet som naturligtvis kan spåras till att det blivit billigare att göra så under sneare år och där vi har rut-avdraget att tacka för prissänkningen. Det här innebär att du kan anlita en städfirma för hemstädning i ditt hem i Jönköping och där du drar av halva arbetskostnaden på din deklaration och får summan i retur på din skatt; ett avdrag som ofta redan är gjort på fakturan och där du således dessutom slipper allt jobbigt pappersarbete.

Rut-avdraget har ett årligt tak som når upp till 25.000 kronor/år och per person och huruvida du är berättigad att använda detta för din hemstädning kollar du enklast upp genom att logga in på Skatteverkets hemsida.

Vi kan här säga att du beslutat dig för att kontakta en städfirma, att du är berättigad att använda rut-avdraget och att du vill ha hemstädning utförd i ditt hem i Jönköping – finns det då något som du bör tänka på? Ja, och vi tänkte rada upp några punkter som kan vara värda att ha i bakhuvudet vid din initiala kontakt; detaljer som kan ge dig en bättre och tryggare service i slutändan. Punkter som ser ut enligt följande:

  • Samma person? Det handlar om hemstädning och det handlar om ditt hem. Här är tryggheten viktig och du bjuder trots allt in en ny, okänd människa i din privata sfär. En obekant människa som du dock har all chans att lära känna – förutsatt att det är samma person som kommer vid varje städtillfälle. Se till att din städfirma kan ordna detta; det ger ett tryggare och mer effektivt jobb.
  • Vilka dagar. Kom ihåg att du bestämmer vilka dagar och vilka tider din hemstädning ska ske och att din städfirma får rätta sig efter dina önskemål. Märk väl – du kan naturligtvis inte begära hemstädning klockan tolv på natten och du kan inte förvänta dig att städfirman ska kunna rycka ut akut och med extremt kort varsel. Gör upp ett schema tillsammans med städföretaget.
  • Referenser. Extra trygghet får du om du tar dig tid att ringa till befintliga och tidigare kunder i Jönköping och höra hur de upplevt sin hemstädning. Finns det inga sådana så råder vi dig att snegla till en annan städfirma istället.

Här kan du läsa mer om hemstädning: www.hemstädningjönköping.nu.

7 Dec 2016