Proffshjälp med hemstädningen på Lidingö

Lidingö har gott om stressade barnfamiljer och har också gott om serviceleverantörer som erbjuder hushållsnära tjänster. Kanske funderar du också över sätt att få tid över till annat än att sköta om ditt hem? Då kanske du behöver hjälp med hemstädning på Lidingö.

Det finns en lång rad städfirmor som erbjuder hemstäd så att du alltid har ett rent och fint hem utan att du behöver lyfta ett finger själv. Du kan alltid själv bestämma om du vill anlita företaget vid enstaka tillfällen när det behövs som mest, vid behov av storstädning till exempel, eller om du hellre vill ha dem där regelbundet.

Om du väljer det regelbundna alternativet får ni tillsammans komma överens om hur ofta städningen ska ske och även vad som ska städas såklart. Ni får helt enkelt göra ett schema eller bestämma vissa fasta dagar som ska gälla, det blir enklast för både dig och städaren då det kan flyta på lättare utan att man behöver höras av inför varje ny vecka. Om ni dessutom går igenom det här med vad som ska göras kan städfirman sköta sig själva.

Detta är en perfekt lösning för alla som jobbar mycket eller helt enkelt bara vill ha tid över till roligare fritidssysslor än hemstädning.

Vad ingår i en hemstädning?

Som tidigare nämnt får du som uppdragsgivare för en hemstädning på Lidingö själv bestämma vad som ska städas, när det ska städas och hur det ska städas, alla har trots allt olika behov. Men i de allra vanligaste färdiga paketen brukar följande tjänster ingå:

  • Dammsugning av alla golv och mattor, många tar även listerna så att det inte ligger och samlas en massa damm och smuts där.
  • Man dammar av av öppna ytor (ibland även torkning med våt trasa för att få bort smuts och fläckar också, beroende på hur stor omfattning städningen har) som till exempel bord, bänkar och hyllor.
  • Tömning av papperskorgar och matavfallspåsar. En enkel syssla men ack så tråkig att göra själv. Trots det otroligt viktigt så att det inte står och bildas en unken lukt i ditt hem!
  • Städning av våtområden som badrum och kök. Toaletten städas både på insidan och på utsidan vid behov, diskhon och handfatet också såklart. Oftast ingår även en rengöring av badkar/dusch – dock bara en ytlig städning där.
  • Skurning för att golvet ska vara lika fritt från smuts som från damm. Här använder de såklart passande metoder beroende på vad man har för golv. Inga svällda trägolv alltså!

Vid lite större städningar brukar man även kunna välja till tjänster, sådana saker som inte städas regelbundet. Det kan till exempel vara:

  • Skåprengöring där man helt enkelt städar ur skåpen. Man får lyfta ur allt som står i och sedan torka hyllorna noggrant. Även om det inte kommer in damm lika lätt behöver man göra detta med jämna mellanrum.
  • Avkalkning, framförallt nödvändigt i duschkabiner och andra våtområden då vatten ger fläckar efter ett tag. Det är oftast inte så pass enkelt att det räcker med en blöt trasa, här krävs ordentlig rengöring!
  • Fönsterputsning – precis som det låter! Är ett tillval hos de allra flesta leverantörer och ingår ej i den regelbundna städningen.
26 Jul 2017