Nya tjänster med RUT-avdragen

Det är vår och husmäklarnas bästa säsong på året. Bara i Västerås finns det just i dag 324 nya bostäder som utannonseras för ägarbyte på hemnet.se. Adderat de andra mäklarfirmorna finns det säkert minst lika många andra bostäder. Det är ingen dum idé att sälja sin bostad i Västerås, då särskilt mågna barnfamiljer längtar till markplan och möjligheten att kunna springa in och ut fritt utan att böka med en hiss för att komma in och ut. Många barnfamiljer vill kunna släppa ut springiga barn ut i trädgården och till grannarna med lekkompisar, till lek, cykling och bus. Och själva vill kanske föräldrarna kunna ta grillen och grilla med bekanta och vänner för att njut av sommarkvällar utomhus.

Stora hus innebär stora ytor att städa

Att flytta in i hus, innebär större ytor att städa på. Det är inte alla gånger man tänker på städning, just när man är på väg att flytta in i ett underbart nytt hus i Västerås. Det är kanske inte just det som mäklaren brukar framhålla som en sida med ett husköp, trots att det är just så det är. Ett hus innebär mer städning. Särskilt för barnfamiljer som vill ha ett hus att bo i, innebär städningen just av det huset mer arbete. Det är väl en del av det som våra kära politiker har tänkt på när de beslöt att införa RUT-avdraget, ett regelrätt bidrag som egentligen alla borde utnyttja, eftersom det är våra skattepengar som utnyttjas när människor drar av arbetskostnaden med RUT-avdraget. Läs mer om hemstädning i Västerås på: http://www.hemstädning-västerås.se.

De nya tjänster innebär fler tjänster hos barnfamljerna

En annan aspekt med införandet av avdraget är att "tvinga" vissa städföretag att skatta för sina vinster i stället för att gömma undan vinsten. Och fler tjänster har tillkommit; numera kan man dra av för trädgårdsarbete, tvättning, reparationer av IT- och datautrustning, reparationer av vitvaror och sedan även flyttjäntster när det är dags att flytta från huset. Även här kan småbarnsföräldrar dra av på arbetskostnaderna när det gäller hämtning och lämning av barn på dagis och skola, att ta hand om dem under tiden tills föräldrarna kommer hem. Läsa läxor med dem.

Däremot får de inte ge barnen någon extra undervisning, vilket verkligen borde ge avdrag och all sköns rabatter med tanke på den miljö som mågna elever blir tvungna att utstå i skolorna. Med tanke på den dåliga arbetsmiljö som många barn upplever i skolorna i Sverige, borde alla som bryr sig om sitt eget lärande få egna lärare, hela bunten.

26 Apr 2018