När inte städningen hinns med

Många kan av olika anledningar städa hemma. Det kan vara fysiska eller psykiska anledningar eller ren tidsbrist. Det kan handla om att prioritera annat som hobbies, träning eller att umgås med familj och vänner. 

Många tar in professionell städhjälp för att få hjälp med städningen. Det är skönt att veta att hemmet blir skinande rent att erfarna städare samtidigt när man är på arbetet eller gör något annat.

Hur går det till när man anlitar hemstädning?

Det finns många städfirmor idag för att möta marknadens behov. Dock finns det många oseriösa aktörer som man ska se upp med. Kontrollera att det är ett riktigt företag och har alla papper i ordning. Anlita aldrig svart städhjälp, då det är lätt att få problem. Man har ingen garanti på att städningen kommer att skötas på ett korrekt sätt och om man inte är nöjd har man inget att säga till om. Skulle något gå sönder till exempel gäller inte försäkringen med mera. Var noga med att kolla referenser och kundbetyg om det finns. Det är lätt att hitta på internet.

Vilka behov finns?

När man hittat en erfaren och kunnig firma ska man be om en offert för att se priset. Jämför gärna några olika städare mot varandra för att få bästa priset. Det är såklart beroende på hur stort hemmet är och vad som ska ingå. De flesta städbolagen har ett brett utbud av tjänster. 

Vanlig hem- och veckostädning är vanligt. Det finns även tjänster som mattvätt, rengöring av kristallkronor, extra golvvård med mera. Det blir billigare om man bokar in regelbunden städning men det vara klokt att boka en provstädning först. Många väljer att göra en grundstädning inför högtider och större festligheter.

Kontrollera om företaget har bra försäkringar om olyckan skulle vara framme. Många seriösa städare har någon form att kundgaranti där eventuella brister åtgärdas utan extra kostnad. 

Använd RUT-avdraget vid städtjänster

Hushållsnära tjänster ingår i statens populära RUT-avdrag. Det innebär enkelt uttryckt att privatpersoner över 18 år får rabatt på arbetskostnaden. Man betalar bara 70 % direkt på fakturan och allt sköts automatiskt via Skatteverket.

Det är mycket enkelt och smidigt att använda och det har gjort RUT-avdraget till en stor succé. Och det i sin tur har gjort att många företag har etablerats med många arbetstillfällen som följd. Det har gjort att städbranschen har blivit mer seriös. 

Letar du efter en seriös städfirma i Sollentuna? Läs mer om hur det går till att anlita hemstädning här: www.hemstädningsollentuna.com.

17 May 2019