När du ska flytta i Uppsala

Är det dags att flytta? Det är spännande tider när man får chansen att flytta in på ny adress. Många osm flyttar til Uppsala, flyttar dit för att de börjar studera. Så många som omkring 30.000 nya Uppsalabor är studenter och det sker en ökning av dessa studenter i Uppsala. Nu är det ju inte alla studenter som stannar kvar i Uppsala. De flesta återvänder eller flyttar från Uppsala, men många stannar kvar. Kanske man hittar den som man vill bilda familj tillsammans med, under studietiden och väljer därför att stanna kvar. Andra får arbete på annan ort och väljer därför att flytta.

Svårt bo kvar i Uppsala

Att det är så pass många studenter som flyttar till Uppsala och kanske stannar kvar gör att konkurrensen är reltaivt hög för att få arbete inom sitt område. Det vill säga, om det inte är sp att man väljer att arbeta i skola eller på någon förskola. Befolkningen är ganska ung i Uppsala och behovet är mycket stor av lärare och förskollärare i kommunens privata eller kommunägda skolor och dagis. Men har man ett annat yrke som man vill arbeta med, kan det vara svårt att hitta det om man väljer att stanna kvar i Uppsala. Därför är det många som flyttar från staden och behöver med det hjälp med att flytta och allt som har med flytten att göra.

Så bör du städa efter flytten

När det kommer till flytt, är det mycket viktigt att flyttstäda efter eller under själva flytten så att det blir så pass väl städat att den som flyttar in efter dig, inte märker av att någon har bott där innan. En hyrevärd eller de nästa bostadsägarna ska godkänna flyttstädningen i Uppsala. Därför är det mycket viktigt att flyttstädningen blir så grundligt gjord att den blir godkänd av nästa som ska bo där, eller av den som äger den. I princip ska allt mellan golv och innertak rengöras noggrant.

I alla rum ska fönster rengöras väl, liksom fönsterbrädor, fönsterkarmar, alla garerober ska torkas rena inuti och utanpå, liksom ovanpå garderober. Golv och golvlister ska rengöras, och elementen ska rengöras ovanpå och bakom. På samma sätt bör man rengöra dörrar, och ovanpå dem, och dörrhandtag.

I köket ska både spis och ugn rengöras utanpå, inuti och bakom. Kyl och frys ska tömmas och rengöras grundligt. Alla löstagbara delar ska diskas och läggas in på nytt. Köksfläkten ska tas i sär och diskas. Utrymmet under diskbänken ska vara helt ren och utan fläckar, liksom diskbänken i sig, och arbetsbänk och alla köksskåp och köksluckor.

I badrummet ska handfat rengöras, badkar, toalettstolar, duschikabin, plus väggarna ska rengöras noggrant. Glöm inte golvbrunnen. Den bör tas isär och rengöras helt och hållet innan den sätts tillbaka.

6 Mar 2019