När du inte kan städa hemma

Det är inte alla som hinner eller kan sköta sin hemstädning av olika anledningar. Då är det smidigt att anlita ett städbolag som med hjälp av professionella städare ser till att ditt hem är skinande rent. Det kommer att bli skillnad när ett städproffs sköter städningen. När man ser när en utbildad städare arbetar så förstår man snabbt varför. Och dessutom går det betydligt fortare.

Vissa är oroliga över att låta en okänd person städa ens privata hem. Men idag är städbranschen en seriös bransch med korrekta avtal, försäkringar och garantier. Skulle det mot all förmodan finnas brister i städningen åtgärdas detta kostnadsfritt. Efter färdig städning sker alltid en besiktning.

Använd RUT-avdraget för hemstädning

Det går utmärkt att utnyttja RUT-avdraget på städtjänster. Det innebär en halvering av priset! Till råga på allt dras det direkt på fakturan och du behöver inte göra något. Om man är över 65 år fyllda kan man dra av upp till 50 000 kr per år och person. Personer mellan 18-65 får dra av 25 000 per år och person. Är man två i hushållet blir det alltså det dubbla. Det är mycket enkelt och all admin med skatteverket sköts av städfirman. 

Vad och hur vill du ha städat?

Först ska du bestämma vad det är du vill ha städat. Kanske behöver du en punktinsats inför en högtid eller fest? Eller känner du att du behöver kontinuerlig hjälp på fasta dagar som du själv bestämmer? Många företag erbjuder en provstädning för att du ska känna dig trygg innan det bokas upp en abonnemangstädning. Det går också ofta att begära att det är samma städare som utför städningen varje gång, förutsatt att du är nöjd efter provsätdningen.

Många väljer att ha kontinuerlig städning på samma veckodag och tid varje eller varannan vecka för en enkel planering. Tänk vad skönt varje fredag när du kommer hem från arbetet så är ditt hem skinande rent utan att du har lyft ett finger.

Hur ser ett städavtal ut?

Ett vanligt städavtal kan se ut så här: dammsugning av alla golv och mattor, dammtorkning av fria ytor, avtorkning av möbler, dörrar och lister och tömning av papperskorgar. I badrummet rengörs tvättställ, WC, badkar eller duschkabin, kakel och övriga vitvaror. När det gäller köket rengörs alla bänkytor, spis, kyl, frys, diskho och kakel samt lättare rengöring av fläkt, köksluckor och vitvaror. 

Letar du efter en duktig och seriös städfirma i Örebro? Läs mer här på deras hemsida och gör en offertförfrågan: https://www.hemstädningörebro.se.

10 Oct 2019