När du behöver fönsterputsare i Sundsvall

Behöver du fönsterputsare och råkar bo i Sundsvall? Känner man inte till något städbolag, eller någon som arbetar som egen företagare som städare och som putsar fönster i Sundsvall kan man börja med att googla "fönsterputsare Sundsvall". Sedan är det bara att ta kontakt och be om offert och referenser och sedan välja den som har bäst referenser.

Det är viktigare att en fönsterputsare i Sundsvall har bra referenser, än att de är billiga i pris. Varför det är så, beror på att många som tar låga priser, ofta arbetar med tanke på att kunderna får den slags fönsterputsning som de betalar för. Har man då ett lågt pris och man som kund inte betalar så mycket, kan man råka ut för en fönsterputsare som knappt rengör fönster. Och vad är det då för vits med att anlita någon som knappt gör jobbet? Då är det bättre att betala bra och få ordentligt rena fönster i stället.

Få fönsterputs av Rentutav

Anlita fönsterputs med Rut-avdrag

Att anlita ett städbolag som utför fönstertvätt ger möjlighet till Rut-avdrag på inkomstskatten. Skatteverket är den myndighet som har hand om Rut-avdragen. Man ansöker om avdragen efter att man har betalat. Det gör man hos Skatteverket och man får avdragen sedan på den inkomstskatt som man annars betalar skatt på. Många städbolag kan sköta om avdragen så att deras kunder slipper det. Det brukar alltid ta lite tid att lägga ner på ansökningar, papper som ska fyllas i och sedan år man vänta på avdraget. Gör städbolagen själva avdragen åt en, slipper man se det hela beloppet och avdragen är gjorda när man sedan betalar.

Varför ska man ge om referenser?

Varför ska man egentligen be om referenser? Är det inte alla som arbetar på samma sätt, det kan väl inte vara så svårt att tvätta fönster? Det som är skillnad mellan olika fönsterputsare kan vara det att alla människor arbetar olika. Vissa arbetar på ett noggrant sätt, andra inte. Vissa är duktiga på att hålla tider, komma på avtalade tider, göra klart arbetet när man har sagt att det ska vara klart. Det finns (tyvärr) människor som talar i sina mobiler medan de arbetar. Även om de själva påstår att samtalet i mobilen inte ska påverka kvaliteten på arbetet, kan man ju med fog undra hur bra arbetet egentlligen blir. Och hur trevligt är det med en fönsterputsare som hela tiden pratar oavbrutet i telefonen när de arbetar? 

14 Sep 2019