När det är dags för städhjälp

Tänk om man slapp den tråkiga och jobbiga veckostädningen. När kroppen säger stopp eller tiden inte finns till blir ofta städningen lidande. Detta ger upphov till dåligt samvete och ett smutsigt hem. När städningen blir eftersatt blir det tyvärr ännu svårare att hålla rent. Det blir lätt en ond cirkel. Ett smutsigt hem blir inte bara ofräscht, det blir även en grogrund för bakterier som kan ge upphov till sjukdomar och allergier. 

Vad ska man göra om man inte kan städa själv?

Många äldre tar hjälp från barn och bekanta men det är inte alltid det går. En smidig lösning är att anlita ett professionellt städbolag. Då blir det garanterat skinande rent på betydligt snabbare tid än vanligt. Kontakta olika aktörer och be om offerter. De behöver veta hur stort boendet är.  

När man bestämt sig för ett företag ska man specificera vilket sorts sätdning man vill ha och hur ofta städningen ska ske. Är man nöjd med en provstädning kan man boka in en abonnemangsstädning till ett lägre pris. Vad sägs om att få städat varje eller varannan vecka? För trygghets skull erbjuder många städfirmor samma städare vid varje städtillfälle.

Säkerheten först

Vissa är också oroliga för att släppa in främmande människor i sitt hem. Men det behöver man inte oroa sig för, då seriösa aktörarer har heltäckande försäkringar. De har också alltid noggranna rutiner för nycklar och portkoder. Kom ihåg att aldrig anlita svart arbetskaft. Man är då helt oförsäkrad och ingen garanti för ett bra jobb. För att inte tala om personen som städar som oftast är helt oförsäkrdad och man har ingen aning om de ens får betalt.

De har också garantier för att städningen blir perfekt, och åtgärdar eventuella brister kostnadsfritt. 

Ta hjälp av RUT

Städningen har blivit en miljardindustri och är idag oerhört seriös. Det har kollektivavtal och regelrätt löner. Personalen är utbildad, kunnig och serviceinriktad. Självklart kostar det en del pengar att få hjälp med städningen. Men många privatpersoner har upptäckt att man med fördel kan använda det oerhört populära RUT-avdraget på städtjänster.

Det går att använda RUT för alla personer som har fyllt 18 år och är skrivna i Sverige. Man får 50 % avdraget direkt på fakturan av städfirman. För personer under 65 år innebär detta att man får dra av 25 000 kronor per år och person. För personer är taket istället 50 000 kr  

Om du letar efter en seriös och pålitligt städfirma i Nacka kan du läsa mer på denna sida: https://www.hemstädningnacka.se.

15 Apr 2019