Ingen städning efter en motoroptimering

Olja och andra fetter är något av det värsta som finns då det kommer till rengöring. en oljefläck på en tröja kan i sju fall av tio innebära att man säger hejdå till denna tröja för alltid, det spelar ingen roll hur många gånger man tvättar den och i vilket program - fläcken kommer ändå att ligga där som en påminnelse om olyckan.

Det finns många exempel på där luttrade hemmafruar tvingats kasta bort kläder som deras män använt i samband med diverse bilmek. Mannen i fråga öppnar huven till bilen, tar fram verktygslådan och dyker ner för ett reparera, laga eller fixa till någonting. De oljiga fingrarna som detta mekande medför torkas av på tröjan och så är det alltså, i och med detta, tack och hejdå till plagget i fråga.

Frustrerande, minst sagt - och då även möbler och andra textilier kan drabbas av mannen oförsiktighet så blir det hela etter värre. Det man dock ska veta är att det dels är svårt att lära gamla hundar att sitta. Hur mycket du än skäller på din man så kommer han ändå att fortsätta med detta beteende.

Dels så ska du också veta att detta mekande - mycket av det - inte längre behöver ske och det kanske är ett bättre kort att visa för den äkta maken istället? Om han mekar för att ge bilen bättre effekt så är det nämligen helt onödigt idag.

Visa din man fördelarna med en motoroptimering

Det går att ge bilen högre prestanda genom en motoroptimering och där det hela sker teknologiskt snarare än mekaniskt. En motoroptimering innebär att man finjusterar i bilen mjukvara och ökar motorns hela kapacitet genom det. Bilen går snabbare, den accelererar bättre, den blir mer lättstyrd och den drar mindre bränsle: det finns idel fördelar med denna nya typ av trimning som alltså kallas för en motoroptimering.

Kanske kan allt detta - inklusive att det inte är så dyrt - slutligen få din äkta man att sluta meka med bilen, skita ner kläderna och era möbler? Det är definitivt värt ett försök att visa honom vad en motoroptimering innebär och vilka klara fördelar som finns med en sådan.

Finns det några nackdelar?

Din man kommer säkerligen att ställa frågor om laglighet och vad man ska tänka på. Då kan du svara med hjälp av följande punkter:

  • Det är lagligt: Faktum är att du kan besöka exempelvis BMW och låta detta företag genomföra en motoroptimering. Tillverkare av bilar har breda marginaler och håller sig inom gränsvärden då bilen levereras. Det som sker är att man flyttar fram kapaciteten - fortfarande inom dessa gränsvärden - och ger bilen högre prestanda (som alltså redan finns - latent - i mjukvaran).
  • Certifierade och typgodkända lösningar: Det är ett krav att du använder sådana. Skulle motorn skära eller om du kanske krockar så kan försäkringsbolaget ställa sig aviga gällande ersättning om du inte använt lösningar som är certifierade för den typ av bil du har. Välj, naturligtvis, en seriös firma också.
1 Apr 2018