Hur går det till?

Slippa städa, slippa damma, slippa skura? Javisst, men hur då? Det är lättare än man kanske tror. Låt någon annan ta hand om allt det där! Det är enkelt och inte alls speciellt kostsamt.

De flesta företag i hemstädningsbranschen erbjuder någon form av provstädning. De kommer då hem till dig och går tillsammans med dig över precis vad det är du vill ha hjälp med och vad de kan erbjuda. När du sedan vet vad de erbjuder och ser resultatet av deras proffsiga städning kan du själv bestämma när du vill ha städhjälp. En del nöjer sig med en storstädning någon gång i månaden och sköter vardagsdammningen själva, medan andra helst vill glömma allt som har med städning att göra och får det gjort någon gång per vecka. Allt styrs av vilka behov man har.

Blir det dyrt?

Det beror naturligtvis på hur mycket och hur ofta man vill ha hjälp. Men generellt sett är det inte en speciellt dyr tjänst. Det är dessutom en tjänst som man får göra Rut-avdrag för. Det avdraget brukar vara gjort redan på fakturan man får. Sen kan man ju fråga sig vad som egentligen är dyrt eller billigt. Låter man någon annan städa kostar det ju givetvis en slant. Men man sparar ju tid och den tid man sparar är kanske något som väger upp prislappen. Att få tid till annat och kanske slippa en tråkig hushållssyssla eller två är något som är ovärderligt för en del. Så för att göra ett långt svar kort: Ja och nej. Det beror på var man vill lägga sina pengar och vad man vill göra med sin tid.

Vad ska man tänka på?

Det viktiga är att man väljer ett företag som tar ens behov och sitt uppdrag på allvar. Gör man så brukar oftast det mesta följa med. Seriösa företag är försäkrade och har kollektivavtal för sina anställda. De tar jobbet på allvar och ser till att det utförs på bästa sätt och att kunden blir nöjd. De är dessutom proffs på det de gör och brukar oftast kunna lösa de knivigaste städuppdrag. Det är viktigt att man kan känna förtroende för de man köper hemstädning av. Man ska trots allt släppa in någon eller några i sitt hem, det mest privata man har. Då ska man självklart välja någon som inger förtroende och som man känner att man kan lita på. Vilket brukar vara ett signum för seriösa städföretag. Vi rekommenderar städservice i Solna

20 Mar 2020