Hemstädning i Stockholm – hur ser arbetsmarknaden ut?

Efter att det så kallade rut-avdraget infördes har det dykt upp allt fler företag som erbjuder hushållsnära tjänster som till exempel hemstädning. Och det går bra för dessa företag. Den enkla anledningen till detta är att många människor fått upp ögonen för hemstädning och att denna tjänst verkligen är något bidrar till att man kan få livspusslet att fungera.

Särskilt kan denna tendens skönjas i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö där vardagens timmar till mångt och mycket handlar om att pendla. Städningen blir helt enkelt lidande och tärande på tillvaron och där man kanske tidigare kunde använda sin städhjälp svart så kan man nu, i och med rut-avdraget, betala vita pengar och få tillbaka en del på skatten.

Hemstädning har liksom klivit fram ur skuggorna och är numera en accepterad del av människors vardag än vad det tidigare var då många tyckte att det var pinsamt att erkänna att man använde sig av detta. I Stockholm, och andra större städer, är trenden nu helt tvärtom. Det har blivit en styrka att erkänna att man inte hinner med sig, att man behöver hjälp och att man inte klarar allting själv – och där är hemstädning en av de saker som man pekar på. För det ligger mycket i det också – människor måste börja erkänna sina svaga sidor också. Det är ett stressigt samhälle vi lever i och allt går helt enkelt inte att göra ensam, ibland måste man be om hjälp och hemstädning är ett sätt att kapitulera och visa styrka genom svaghet. Det här är alltså något som främst sker i Stockholm men som man kan räkna med att det sprider sig även till övriga Sverige – även fast stressen är mindre där och kanske behovet av hemstädning egentligen är lite mindre.

Hur får jag jobb inom hemstädning i Stockholm?

Om man är intresserad av att arbeta inom hemstädning så ska man veta att det finn goda utsikter att få anställning – speciellt då i Stockholm där det, som sagt, exploderat av företag verksamma inom detta. För att arbeta inom hemstädning så krävs det ingen direkt utbildning utan det handlar mer om att visa sig duktig uppgiften och i detta krävs det disciplin, noggrannhet, effektivitet och en förmåga att tillgodose kundens önskemål – det här gäller över hela landet och inte bara i Stockholm.

Man brukar även kunna trycka på att körkort bör innehas – detta då hemstädning ofta kan innebära långa resor mellan olika hus och då ser man helst att man använder bil för att kunna jobba så effektivt som möjligt. Just bil brukar dock företaget man arbetar för stå för och bensinen likaså – det viktiga är att man, som sagt, har laglig rätt att köra. Om man i Stockholm däremot jobbar inom hemstädning så kan man i vissa speciella fall även bli positionerad till ett speciellt område där man jobbar, då brukar man inte använda sig av bil utan får ta tillvara på de goda kommunikationer som huvudstaden bjuder för att ta sig till- och från detta område.

27 Jun 2017