Ha inte dåligt samvete för att du inte hinner städa

Hur gör man när man städar smart? Det smartaste sättet är att städa så effektivt man bara kan. Istället för att gnugga och gno på fläcken med smuts, kan man använda olika medel som tar bort smutsen. Samtidigt är det viktigt att inte använda starka kemikalier och bara använda miljövänliga rengöringsmedel. Vi måste ju vara rädda om den miljö vi fortfarande har på jorden. Om vi alla tillsammans agerar miljövänligt går den faktiskt  att rädda, men klockan tickar och vi måste göra det nu.

Använder du rätt dammsugare när du städar? Det är stor skillnad mellan dem. Ibland kan det löna sig att köpa en som kostar lite mer, men som är mer effektiv än den som man frestas att köpa bara för att den har ett bra pris. När det kommer till dammsugare är det inte så mycket man kan göra när det kommer till miljön. De går ju redan på el.

Välj hellre miljövänligt rengöringsmedel – det är smart!

Annat är det med de tvätt- och rengöringsmedel som vi använder. Klor, till exempel ska man egentligen endast använda när man absolut måste få bort bakterier som annars kan göra folk sjuka. Ättikssprit är ett medel som man kan använda för samma syfte, men rengör man hemma regelbundet räcker det att använda vanlig grön såpa.

Diskmedel är bra mot feta fläckar på till exempel tapeter, kläder, skåp, dörrar och dörrlister där barnen ofta går med sina smutsiga fingrar och fingrar. Känner man att man inte hinner städa är det bättre att anlita en hemstädning i stället för att gå med dåligt samvete. I Sverige är vi så fostrade till att ha det rent hemma. Har man inte det får vi lätt dåligt samvete. Smuts hemma förknippas av många med misär. Och ser vi brödsmulor på bordet kan vi rent av få ångest. Särskilt kvinnor som har barn, får ofta krav på sig att det ska vara städat och rent hemma, för då är man en "riktig" mamma. Som om städningen definierade ens föräldraskap. Det är märkligt detta med dålgia samveten.

Ha inte dåligt samvete för att du inte hinner städa

Ofta kommer de ju från krav och förväntningar utifrån. Det är sällan det är tankar och känslor som man själv bär på. Ofta kan man se städade, pimpade hem, på någon Instagram och sociala medier, samtidigt som de har små barn och verkar leva ett fabulöst liv. Då undrar man själv hur andra hinner. Det är sällan de bilder vi ser på sociala medier stämmer med verkligheten. De har redan städat undan allt som egentligen talar om hur de har det. 

Vill man så kommer här ett hett tips; du behöver inte städa. Du kan faktiskt anlita ett företag som kommer hem och gör din städning utan att äga en förmögenhet. Du måste inte hinna med allt. Det går alldeles utmärkt för någon som har fullt upp med att ta hand om barn, ta hand om sina föräldrar, eller som har ett heltidsjobb att anlita be någon om en hemstädning. Bor man till exempel i Gävle kan man med fördel anlita ett företag för hemstädning. Det finns inte så många att välja mellan, kring 5 olika företag. Välj ett som satsar på att lära känna dig och vilka önskemål som du har på städningen. Du kan bestämma själv hur många gånger de kommer hem och städar hos dig; en gång i veckan, eller en gång i månaden. Eller så kanske du bara vill ha en storstädning då och då. Det kan man också få

2 May 2018