Gör rent hus med rätt hjälp

Dammtussar och fläckar är inte charmigt. Det är inte ett tecken på att du har ett liv. Spilld mjölk ska visst gråtas över. Det är slarvigt, äckligt och inget att strunta i. Sök hjälp snarast.

Ett rent hem har aldrig varit en trend. Det är en minimistandard. Under inga omständigheter är det att rekommendera att du låter ditt hem invaderas. Det spelar ingen roll om det handlar om smutsiga kalsonger, brödsmulor, dammtussar eller kattens spyor. Det ska städas. En bostad där smuts och oordning hålls efter regelbundet är en bostad där man trivs. det är ett hem där man utan förvarning kan ta emot gäster. Det är en våning där inte besökare höjer ett förvånat och äcklat ögonbryn åt interiören, utan ögonbrynet signalerar istället glad överraskning. “Wow, här är snyggt och luktar gott!”

Läs mer om en städfirma.

Nya tider och nya rengöringsmedel

Förr i tiden fanns inte alls samma möjligheter att hålla ett rent hus. Man saknade effektiva medel och de material som huset var tillverkade av inbjöd inte till städning. Stampat jordgolv har dock sedan länge gått ur modet och du vill troligen inte att dina gäster ska missta din parkett för ett sådant. Idag finns inga ursäkter längre. Alla material som används vid husbyggen tål att rengöras. Man behöver bara veta hur, så att man inte blandar ihop saker och ting. Förr använde man starkt doftande ämnen för att dölja lukt av smuts och mögel. Idag ska hemmet bara dofta friskt, inte som en kemikaliefabrik. Det är inte svårt för den som vill.

Den nödvändiga tiden och orken

Alla människor har inte samma förutsättningar. Många har en tillvaro där det finns snålt med utrymme för städning. Andra saknar förmåga, fysiskt eller psykiskt. Ändå vill alla ha det snyggt och rent. Alla mår också bra av att slippa se en stökig sophög när de kommer in i det egna hemmet. Där kommer detta med städfirma in. Som privatperson har du rätt till ROTavdrag om du väljer att låta ett företag städa ditt hem. För en slant kan du lämna bort bekymren och istället se fram emot en städad bostad där inget luktar tvivelaktigt. En kontakt med en städfirma leder till möten och till att ni kan lägga upp ett schema som passar er båda. Att byta bekymmer mot ett fräscht hem är värt mycket. Du och firman bestämmer vad som är viktigt och hur ofta det ska städas. En vinst för alla.

17 Sep 2020