Fönsterputsning på höga höjder i Helsingborg

Att putsa fönstren är inte alltid lätt, särskilt inte om de sitter lite högre upp. Vissa fönster går heller inte att öppna. Då måste man i stället ta hjälp av en fönsterputsare i Helsingborg.

Smutsiga fönster gör tillvaron grå och trist. Men att putsa fönster är inte alltid det lättaste, särskilt inte om de sitter lite högre upp och inte öppnas inåt. Vissa fönster går heller inte att öppna alls. För att inte riskera livhanken kan det vara smart att ta hjälp av en professionell fönsterputsare. De har rätt säkerhetsutrustning och utbildning för att putsa fönster på hög höjd. Bland annat använder de sig av både hjälm och säkerhetslinor och kan då klättra längs fasaden. I andra fall fungerar det bättre med en skylift. Vilken teknik som används beror på byggnaden och vilken höjd arbetet måste utföras på. Men man följer alltid arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Så kan man kontrollera om en fönsterputsare är seriös

Är man ett företag eller en privatperson som vill ha hjälp med fönsterputs i Helsingborg kan det vara en god idé att först ta in offerter från några olika företag. Det är viktigt att man anlitar en seriös aktör som sätter säkerheten först. Bäst är att be om referenser och fråga vilka andra uppdragsgivare företaget har. Vill man kolla upp ett företag kan man göra detta hos Skatteverket genom att ringa dem och uppge företagets organisationsnummer. Då kan man få reda på om det finns några obetalda skatter, och hur många anställda de har.

1 May 2022