Flyttfirma Lidingö - professionella råd inför flytten

Ska du flytta och tror att det handlar om ett projekt där du enbart ska bära och transportera möbler från en punkt till en annan så är du ute på svag is. Tyvärr är det ofta så att privatpersoner ser flyttdagen som det enda man ska tänka på i samband med en flytt.

Sanningen är att en flytt består av en mängd olika detaljer som tillsammans bildar en helhet. Minsta miss kommer att försvåra flytten och skapa både stress och irritation.

För att du ska lyckas med din flytt så har vi samlat några goda råd och tips från en flyttfirma på Lidingö. Om det är några som har mandat för att ge tips om en flytt så är det en flyttfirma på Lidingö som dagligen arbetar med att hjälpa privatpersoner och företag att flytta i Sveriges största stad.

Flytta på samma sätt som en flyttfirma

Okej, men hur flyttar man då som en flyttfirma på Lidingö? Här följer några viktiga punkter:

Planera. Dagen för själva flytten är kulmen för din initiala planering. Du ska ha sagt upp abonnemang, flyttat försäkringar - men ha en giltig sådan under flyttdagen - och gjort en flyttanmälan. Utöver det ska du ha packat alla dina saker i kartonger, skruvat isär möbler och i övrigt förberett. Givetvis ska du också ha fixat med en flyttbil.

Lyft rätt. Att flytta är ingen scen för att visa upp styrkan. Se till att bära lugnt och smidigt och se till att du lyfter med dina ben och rumpan istället för med din rygg. Gå hellre flera gånger än att lyfta tungt.

Använd en packmästare. För att maximera utrymmet i flyttbilen så kan ni utse en person som stuvar och packar den på rätt sätt. I det långa loppet gör det skillnad.

Lyft tillsammans. Har du en massa tunga och otympliga möbler så måste ni samarbeta och lyfta som en enda enhet. Använd gärna bärremmar för detta. Om det handlar om något extraordinärt tungt - ett piano, exempelvis - så svälj stoltheten: anlita en professionell flyttfirma på Lidingö.

12 Jun 2023