Får du ont i magen av att hemmet är stökigt?

Det finns så många anledningar idag till att våra hem ser ut som de gör. Vissa är näst intill perfekta. I andra råder det fullständigt kaos. Men idag finns det något som heter RUT-avdrag.

Både stökiga och välstädade lägenheter är vanliga och ibland kan faktiskt båda vara en anledning till stor stress hos de som bor där. Då undrar man kanske hur en perfekt lägenhet kan leda till stress? Men det är inte så konstigt. Ibland är det en fasad som kräver en hel del för att alltid vara välputsad. Om man lever i någon av de nämnda situationerna så innehåller vardagen såg mycket mera än bara städning. Yttre förväntningar kan få även den flitigaste ur balans när oron över vad andra ska tycka blir för stor.

Bättre förutsättningar nu än då

Skillnaden kan vara att förr så var många kvinnor hemma och tog hand om familj och barn. Därför fanns det mera tid till att sköta hemmet. Det var säkert så att det fanns en annan typ av stress då när grannarnas åsikt om gardinbyten och barnuppfostran livligt diskuterades bakom lyckta dörrar. Givetvis hade människor även förr stökigt hemma. Det finns många anledningar till det, precis som vid fullständig ordning, kan en anledning till en stökig omgivning vara det som vi idag kallar psykisk ohälsa. Men ibland är det bara stökigt eller jättefint.

Städhjälp är en lyx som finns för alla idag

Vi förtjänar alla lite lyx i tillvaron. Varför ska vi lägga tid och energi på något som vi inte tycker är kul och som upprepar sig vecka efter vecka. Bara att tänka tanken. Fredag, veckan är slut. Allt man vill är att slänga sig i soffan och med fjärrkontrollen i högsta hugg zappa mellan kanalerna. Man kommer hem kliver in i hallen, möts av den fräscha doften från rengöringsmedel. Vidare in i lägenheten är alla ytor fria från kladdiga fingrar, smulor och dammtussar. Kanske är fönstrena denna fredag nyputsade och blänker i solskenet. Man har inte bara känslan av en fräsch lägenhet, ytterligare en lycka är RUT-avdraget som gör att kostnaden blir hela 50 procent billigare. Bara tanken på hur mycket tid som sparas och allt härligt man kan göra istället gör att man måste le. Så hitta den lokala städfirman genom att googla på exempelvis “Städfirma Nynäshamn” om det är där du bor, och hitta din källa till ledig tid.

12 Jun 2020