Få så mycket städning som du vill ha och behöver

Städfirmorna upplever verkligen ett riktigt uppsving i Sverige numera. Det är positivt på mågna sätt. En gång, när man ännu diskuterade mlöjligheten att kunna anlita hemstädning, var vissa politiker på vänsterkanten rädda för att vi skulle få tillbaka "pigorna" hemma som neg och städade hos rika familjer och inte hade så mycket att säga till om arbetsvillkor och lön.

Det blev inga "pigor"

När vi införde hemstädningen och möjligheten till Rut-avdrag visade sig att det inte fanns så många "pigor" som neg och inte hade något att säga till om. Istället såg vi flera nya företag som startades och städare som i stälelt fick kollektivavtal och bra löner. Och visst känns det väl bättre att anlita hemstädning om du vet att den som kommer hem till dig och städar även får en sköllig lön och sjukersättning om den personen blir sjuk, och pension när den blir gammal, eller hur? Det är upp till oss, som är kunder att endast välja städföretag med kollektivavtal så att vi vet att städaren får en skälig lön.

Det som också är bra att du som kund får möjlighet att välja så mycekt städning som du bara önskar. Vill du ha städning endast någon gång, kan du be om att få en storstädning någon gång då och då. Vissa städfirmor har ett system med paket, så att man som kund kan själv välja hur ofta städarna kommer hem till en.

Bronspaket

ÄR det så att man själv städar det mesta hemma, i veckorna till exempel, men vill ha hjälp med att piska mattorna, tvätta täcken, kuddar och annat som man vill få rent, men som man inte vill eller hinner under veckorna kan man beställa detta bronspaket. Det innebrä att man endast kommer och dammsuger och moppar golvet hemma hos dig.

Silverpaket

Ett silver paket innebär att städfirman kommer och gör den mesta städningen hemma hos dig. Detta ska se so me n veckostädning, som man annars bruakr göra själv. Då rengörs kök och badrum, alla rum och det är en vanlig veckostädning.

Guldpaket

Detta paket är för de kunder som verkligen vill ha det riktigt rent och städat hemma, eller som har svåra allergier, då det är extra viktigt att ha det riktigt rent överallt. Dessutom kan man få tilläggstjänster med detta paket, som vattnade bliommor, rengöring bakom element och byte av sängkläder.

Det senaste paket är passande för det äldre paret som kanske inte orkar städa där hemma. Det kan man till exempel bestälal varannan vecka. Läs mer här.

3 Jan 2019