Ett rent hus och ett hem att trivas i

Antagligen har du läst om livspusslet ett antal gånger. Kanske har du ont om tid själv. Men du behöver inte vara stressad för att anlita städhjälp, utan bara lämna bort en syssla du inte uppskattar!

Det är sant och korrekt att många av oss upplever att livet är stressigt. Det är också ett faktum att det är så. De flesta familjer med barn har inte längre en stöttande släkt som kan hjälpa på nära håll. Likadant är det även för personer utan småkottar. Många saker är det som ska fixas. Förhoppningsvis har man ett jobb eller studier. Mat ska handlas och tillagas, disk ska diskas, tvätt ska tvättas. Kanske finns det ett betalt extrajobb att utföra. Eller inte. Eventuellt kanske du vill ha utrymme att utöva intressen på din fritid? Inte många önskar välja städning som fritidsintresse, eller prioritera den sysslan. När det nu finns företag som utför städning finns det heller ingen anledning att inte använda tjänsten.

Hur hemstädning fungerar

Om du vill köpa en tjänst med hemstädning är det vanligen så att man börjar med ett personligt möte. Företaget behöver kunna göra en bedömning av förutsättningarna och ni behöver träffas och gå igenom vad som gäller. Därefter kommer du att få en offert att ta ställning till. Kanske vill du prova en gång innan du bestämmer dig för att dra igång det hela på abonnemang?

Accepterar du offerten kommer det att bli så att personal kommer vid bestämda tillfällen och utför hemstädning. Vad ingår i tjänsten? Tja, lite det som ni kommit överens om men vissa fasta inslag finns alltid. Dammsugning och moppning av golv och dammtorkning. Tömda papperskorgar och avtorkade ytor. Kök och badrum blir avtorkade extra noga och kakel och badrumsporslin rengörs. I köket får vitvaror, diskbänk och spis extra omsorg.

Personal och villkor

Känner du dig obekväm vid tanken på att olika personer ska befinna sig i ditt hem? Det finns möjlighet att bestämma att samma person ska komma varje gång. Skulle personen vara sjuk eller ledig kan ni göra upp om städningen ska hoppas över eller om det går bra med en vikarie.

Redskap och rengöringsmedel? Du bestämmer om du vill stå för rengöringsmedel men företaget kommer att använda din dammsugare och din skurhink. Vad du vill att företaget gör bestämmer ni tillsammans. Välj en städfirma som tar hand om sin personal och ser till att de har kollektivavtal och bra arbetsvillkor! Vi skulle rekommendera denna sida för mer information: https://www.hemstädninguppsala.com

21 Mar 2020