Ett industrigolv ger bättre arbetsmiljö

Hur ofta städningen sker i exempelvis en livsmedelsbutik är avgörande på många sätt. En välstädad butik är mer hygienisk och minskar risken för att bakterier sprids - något som krävs, både för personalen och kundernas skull. Städning sker även i syfte att ge kunderna en bättre upplevelse. Är det rent, snyggt, fräscht och inbjudande så kommer man även fortsatt att sköta sin handling i den butiken. Det är tydliga exempel på hur städning påverkar en verksamhet.

En fråga som rör städning gäller golven och hur sådana skiljer sig kring hur enkla de är att få rena. Vissa golv nöts fortare och det spelar ingen roll om de nyligen blivit städade - de ser matta, färglösa och tråkiga ut i alla fall. Detta gäller främst golv av sten. Att man använder sådana är dock naturligt sett till att de är överlägsna sett ur ett hållbarhetsperspektiv. De klarar av tyngden från alla varor, de klarar av all tyngd från kunder och vagnar och de tar inte skada om man tappar något på dem.

Fördelar med ett industrigolv

Som butiksägare ger man alltså upp den estetiska delen till förmån för den funktionella. Man väljer hellre ett golv som är hårt och klarar tyngd än ett golv som är lättstädat och ser fräscht ut. Frågan är varför? Det går nämligen att både äta kakan och ha den kvar. Den lösningen som fler butiksägare borde överväga är att lägga in ett industrigolv.

Ett industrigolv - eller massagolv - är ett akrylgolv. Akryl gå att härda så att det tål enormt tryck och hårda smällar - och det är samtidigt både snyggt och extremt lättstädat. Att man lägger in industrigolv i allt från fabriker, laboratorium och vidare till sjukhus, tandläkarmottagningar, skolor, bibliotek och evenemangsarenor tycker vi talar ett tydligt språk om vilken bredd och potential som finns.

Välj rätt företag för läggningen

En annan fördel handlar om att det går fort att lägga ett industrigolv. Det sker i tre delar. Först så förbereder man grunden. Har du haft ett betonggolv i din butik så kommer detta att slipas så att inga ojämnheter syns. Inte sällan så används en diamantslip, men även blästring är gångbart. primning sker därefter och i syfte att förhindra bubblor samt att ge en bättre vidhäftning.

Steg nummer tre är att få golvmassan på plats och här kommer företagets erfarenhet av industrigolv att spela en avgörande roll. Detta då golvet härdar på ungefär två timmar. Det gör att man inte har tid att korrigera misstag och att lagt golv, så att säga, ligger. Ett industrigolv måste läggas av erfarna händer - annars får man inte valuta för pengarna.

Då golvet väl är på plats är det bara att njuta frukterna: Det går snabbt att städa, det ser rent ut under en längre tid, det klarar av spill och hårda smällar och det klarar av att bära hur tunga saker som helst. Det finns således en ganska stor vinst att hämta genom att välja detta alternativ snarare än ett golv av exempelvis betong.

2 Aug 2018