Är professionell städning någonting för dig?

I och med att vi idag lever våra liv i ett mer uppskruvat tempo  så har också behovet av hjälp kommit att öka. Något som också blivit billigare i och med att rut-avdraget infördes. Til en början så innebar detta konkret att du kunde anlita en städfirma i exempelvis Västerås för städning av ditt hem och med ett belopp reducerat till hälfen; detta med ett årligt tak om 50.000 kronor. Här har dock vissa modifieringar skett. Du kan fortfarande dra av halva arbetskostnaden för din städning i Västerås – men numera så ligger taket på 25.000 kronor.

Rut-avdraget har således halverats – men dra inga förhastade slutsatser kring detta: de hushållnära tjänsterna är fortfarande extremt prisvärda och att taket sänkts handlar snarare om att det låg lite väl högt till en början. Numera är det på en mer rimlig nivå; är ni dessutom två stycken vuxna – och rut-berättigade – i er familj i Västerås så har ni en tillgång i att dubbla summan till 50.000 kronor er emellan. Priset är en fördel och vår rekommendation är att man använder rut-avdraget medan det finns tillgängligt att nyttja.

Som sagt; det finns där för att underlätta vardagen och där man som familj kan köpa sig lite mer tid. Har du ett stressigt jobb och svårt att få vardagen att fungera och gå ihop – ja, då kan professionell städning i ditt hem vara en väsentligt del som får hela ditt livspussel att gå ihop. Gällande städning i hemmet dock; det handlar om att en annan person får fri tillgång till din personliga sfär och här krävs det således att man känner trygghet. Val av företag är därför viktigt och här skulle vi råda dig att undersöka lite noggrannare kring vilka sådana som erbjuder tjänsten städning. Här kommer därför några tips kring hur du kan agera rörande denna undersökning. Vi kan säga att du bor i Västerås och söker en partner för städning; dessa punkter bör du ha som mall innan du skriver ett avtal:

  • Var städar man? Ju fler kunder företaget har – desto större chans är det att man håller en högre kvalitet. Kolla även upp man sköter städning hos företag i Västerås också – det är nämligen ytterligare ett tecken på att företaget är av hög klass.
  • Vad kostar det? priset är viktigt; men det är inte det viktigaste. En tumregel är att man väljer bort den billigaste firman då denna förmodligen försöker locka kunder genom sitt lägre pris; kvaliteten åsidosätts: det viktigaste är att tjäna pengar på sin städning i Västerås. Välj även bort den dyraste städfirman. Ett högt pris är inte synonymt med högre kompetens.
  • Hur länge har företaget existerat? Ju längre företaget funnits, desto större trygghet är det för sig som kund. 2006 var startskottet för rut-avdraget och det året kan du ha lite som måttstock. Ett företag bildat inna rut är förmodligen bättre på städning än vad ett nystartat företag är. Det finns även risk att en städfirma bildat, så att säga, Pre-Rut enbart är ute efter snabba pengar och där kvaliteten för städning sätts i andra hand.

Läs mer om professionell städning här

1 Feb 2017