Är det svårt att städa trappor? Anlita städbolaget till det!

När det kommer till städning, vill man helst städa det som är lättast att rengöra och som är lättast att komma åt. Trappor hör inte dit. Att städa trappor, dammsuga, och moppa sådana, hör till det mest krångliga som man kan göra. Som tur är finns det portabla dammsugare som underlättar när man ska dammsuga trappor. Sedan är det bra att moppa varje trappsteg skilt för sig.

Finns särskild utrustning för trappstädning

Professionella städfirmor använder sig av särskilda moppar som först avlägsnar allt damm och smuts. Då använder de sig av moppar som antingen har avtagbara moppar, eller papper som suger åt sig dammet. Efter det kan man moppa golven på sedvanligt sätt. Det blir rent och snyggt. Sådant är svårt att åstadkomma på egen hand. Varför inte anlita ett professionellt städföretag som kan trappstädning och som är en fena på det?

BRF:er kan behöva anlita proffsen

Är man en BRF, kan man behöva ett professionellt städbolag som kan städa trapphus på en dag. För en lekman skulle det säkert ta hela veckan innan ett helt trapphus skulle vara skinande rent. Med den rätta utrustningen kan ett professionellt bolag göra det på mycket kortare tid. Trapphus i flerfamljsfastigheter tenderar att vara väldigt stora och rymliga. De har dessutom ofta stora dörrar, med speglar som behöver rengöras, liksom handtag, entrémattor och en del fönster som kan behöva ses över med jämna mellanrum.

Ett smutsigt trapphus ger dåligt intryck

Har man ett smutsigt trapphus ger det ett mycket dåligt intryck på gäster och eventuella spekulanter som kommer och är intresserade av att köpa en bostad. Det kan avskräcka den bäste om det finns stora dammsjok, mustiga ledband, en hiss som stinker eller något annat hemskt som inte ska finnas i trapphus. De blir dessutom lätt smutsiga med tanke på hur mycket alla som bor i fastigheten sliter på trappor, gemensamma utrymmen och tar i handtag med smutsiga fingrar. Städas inte trapphusen regelbundet minst en gång i veckan, blir det snabbt en sanitär olägenhet och det måste saneras.

Anlita städbolag som är proffsiga på trappstädning

Då är det bättre att anlita ett städbolag som är duktiga på trapphus och att städa och rengöra trappor. De har den rätta utrustningen för att kunna göra det snabbt, så att de inte fastnar just i en enda trappa, utan kan ta flera trappor samtidigt. Det lönar sig för alla BRF:er, och det underlättar för alla som tycker trappor är svåra att städa.

29 Aug 2018